Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem tudom mit csináljak?

Nem tudom mit csináljak?

Figyelt kérdés

Felvettek az Aldiba dolgozni.

Hétfőn kezdek majd, de annyira megijedtem , mert annyi rosszat olvastam itt is pl. hogy nem tudom menjek , vagy ne menjek.

ápr. 2. 18:15
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
53%

"Elég kemény a terhelés, egyébként."

"Pont ezért hagyd a francba!

Azt gondolod majd, hogy kiáll érted bárki is?"

Mert a munka csak úgy terem a bokorban? Miért hagyná? Megtapasztalásnak bőven jó. Továbbá, vannak emberek, akik szeretnek dolgozni. Akár a kereskedelemben is. Imádják a pörgést, stb.

Majd a kérdező eldönti, hogy neki megfelel valami, vagy sem. Nem szükséges befolyásolni a Te ízlésed szerint a véleményét.

"De nem gondolsz abba bele, ha előtted már tízezren elbuktak, elvéreztek, vagy a rendszer csavarta ki őket és egyszerűen még ott sem tartanak mint amikor ebbe belevágtak, TE MIÉRT JÁRNÁL MÁSHOGY?"

Ezt a negatív hozzáállást... :(

Az én munkahelyemen a jelentkezők 70 %-a menekül még próbaidő alatt. Viszont akik maradtak/vannak, azoknak piszkosul bejön az, amit el kell végezniük a fizetésükért. Mi például nem értjük, hogy ez másnak miért "pocsék" hely. Nem vagyunk egyformák. Érted????

ápr. 12. 03:35
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért vannak különböző vélemények, tapasztalatok, mert nem mind1, hogy milyen az adott bolt helyi főnöke.

Lehet az egyikben jobb és ezért annak jó, aki ott alkalmazott, de a másikban lehet maga a pokol - hiába egy cég.

ápr. 16. 13:20
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

„Ahol én dolgozom, oda lasszóval kell embereket fogni. Aki jön, az próbaidő alatt már megy is. Képzeld el, én meg imádom ezt a munkát! El se lehetne kergetni innen.

Nem vagyunk egyformák... ÉRTED?!?!”

Hát már ne haragudj, de ha egy helyre lasszóval kell fogni az embereket, az szinte mindig egy lepra hely. Persze biztos vannak bolondok, akik imádják, hogy egyfolytában ide-oda futkoshatnak, hiszen ez Magyarország, de attól még nem normális dolog, hogy egy munkahelyről a többség pár hónap után elmenekül.

Egyébként nagyon szórakoztatóak a válaszok, láthatóan cseppet sem zavarja a válaszolókat az, h mondjuk lövésük sincs, milyen egy Aldiban dolgozni, de sebaj.. Biztatni persze nem árt a kérdezőt, csak ha esetleg nem jön össze neki, jusson eszébe, hogy nem véletlenül akkora fluktuáció az aldikban.

De a lényeg..

Kisvárosban élek, az Aldinkban kb. az alkalmazattak 80-90%-a lecserélődött pár éven belül, ráadásul pont a kedves normális alkalmazottak léptek el, van, akit a szomszédos Rossmannban láttam dolgozni.

Mivel egy távoli ismerős ott dolgozik, múltkor megkérdeztem erről. Azt mondta, ő is ki akar lépni, és amióta ott dolgozik, max. 3 embert küldtek el, a többi mind felmondott :D Jó kis hely lehet…Annyira kevés már alkalmazott, hogy a főnököknek is be kell állni kasszázni.

Van ugyanis egy rakás kisfőnök vagy mi, akik ugráltatnak mindenkit. Amióta ezt elmesélte, még jobban figyelek a boltban,. és hát nem túl kedves, de legalább meglehetősen buta embernek tűnnek a kisfőnökök.

Meg tudom érteni, hogy egy alkalmazott nehezen viseli, h a nagy hajtás közben még vmi 8 elemis észlény ugráltatja.

Persze nyilván ahány bolt, annyi vezetőség, de az aldiról mindenhol hasonló vélemények vannak.

Egyébként meg bírom, h úgy csináltok, mint ha nem Magyarországon élnénk.

Bár az Aldiban sokkal jobban kell pörögni, mint máshol, nem ez a fő probléma. Ahogy nekem sem ez volt anno a Tescoban fősuli alatt.

A probléma azzal van, hogy az átlag magyar frusztrált és egyszerű, mint a szög. Ha ilyen embereket raknak főnöknek, csoportvezetőnek, garantált, hogy aki teheti, menekülni fog.

ápr. 19. 14:58
 34/37 anonim ***** válasza:
93%

"Hát már ne haragudj, de ha egy helyre lasszóval kell fogni az embereket, az szinte mindig egy lepra hely. Persze biztos vannak bolondok, akik imádják, hogy egyfolytában ide-oda futkoshatnak, hiszen ez Magyarország, de attól még nem normális dolog, hogy egy munkahelyről a többség pár hónap után elmenekül."

Egyáltalán nem lepra hely, de valóban soknak nem való ez a munka, mivel hatalmas felelősségel jár. A többségnek inkább ez a baja vele, nem más. Ezzel szembesülnek próbaidő alatt. A felelősséggel. Itt a döntéseidnek hatalmas tétje van...

ápr. 20. 04:52
 35/37 anonim ***** válasza:
A barátomat meg fel se veszik az Aldiba több éves kereskedelmi tapasztalattal. Hogy a toszba vettek fel téged, kérdező?!
ápr. 24. 20:50
 36/37 anonim ***** válasza:

Szerintem pont azért nem veszik fel a tapasztalt kereskedőket, mert nem akarják a kisfőnökök, hogy valaki okosabb legyen náluk, meg netán idősebb, mert akkor meg kellene adni nekik a tiszteletet, ami nem megy ugye. Meg egy idős már nem bír annyit pörögni, mint egy fiatal.

Egy pályakezdő zöldfülű 20-as fiatalt könnyebb ugráltatni, leordítani, aztán ha elfogyott a támogatás utána, gondolom jöhet a következő áldozat.

Ha annyira baromi jó lenne az Aldi, akkor nem keresnének állandóan embereket, mert megbecsülnék és megtartanák a dolgozóikat...

Én is megfigyeltem már, hogy az eredeti csapatból szinte senki sincs már az itteni Aldiban és minden héten új dolgozókat látok.

Szerintem ez nem normális!

Nem hiszem, hogy feltétlenül szükséges így bánni az emberekkel.

De mondjuk a Lidl-ben is saját fülemmel hallottam, ahogy a kiscsaj főnököcske ugráltatta az éppen egyszerre sütő-pakoló-asztsemtudja szegény merre áll a feje diák?melóst, hogy miért nem húzta már ki a friss kenyeret, ami ott állt a főnöknőcske lábánál, aki ennyi erővel akár maga ki is húzhatta volna azt, de nyilván könnyebb volt neki lehordani a dolgozót, mint besegíteni a káoszban. Nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne szóljak be vevőként neki.

Értelmes helyen a főnök is dolgozik az eladótérben és bizony elvégzi akár a fizikai melót is, ha látja, hogy szükséges.

Nem véletlen, hogy pont ezért már én sem járok vásárolni abba a Lidlbe, hanem egy másikba, mert ott teljesen más a hangulat és a vezetés.

Mert ott nem főnök van, hanem vezető.

Nagy különbség!!

Ott is cserélődnek a dolgozók, hiszen a hajtás nagy, de látok olyanokat is, akik már évek óta ott dolgoznak vagy nyitás óta és bizony hát erre is van példa!

Csak ritka.

ápr. 29. 15:10
 37/37 anonim ***** válasza:
#36: A barátom 25 éves. Annyira még nem idős, hogy ne vegyék fel az Aldiba.
ápr. 29. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!