Melyik orvos specializáció keresi meg a legtöbb pénzt magánban?
Miután minden orvos jól keres, magánban meg főleg, elég hülyén veszi ki magát a kérdés. Itt nem arról van szó, hogy kenyérre kell a pénz, és amúgy nem tudna magának házat/kocsit venni.
Le lehet pontozni.
Szakvizsga után bármivel el tudsz menni magánba dolgozni.
Itt inkább az a kérdés, hogy sebészi vonalon mozognál inkább vagy konzervatív pályán .
Értelmezzük a kérdést, Béláim!
1. Nem akar államiban melózni, vagy ha akar is, mindenképpen ráerősítene magánban, de mivel az ember ideje véges, legalább a magán rohadtjól kéne hozzon. Ezek az esetek lehetségesek, pont.
2. Minek kell annyi pénz, igaz? Valószínűleg zsák szarért, ja, nem. Nyilván tisztában vagy vele, hogy a pénz elég sokmindenre jó. Embere válogatja, mire szánná a pénzét, de ha mondjuk a dokink az igényein felül szeretne keresni, vagy mondjuk úgy: miután mindene meglesz, szeretne továbbra is nagyon nagy anyagi biztonságot, az több mindent jelenthet, jellemtől függően. Például mivel élből a hivatása olyan, hogy embereken segít, nem nehéz összerakni, hogy jelleméből fakadóan a pénzével is legszívesebben ezt csinálná, amennyire csak lehet. Magánszférában félelmetesen gyönyörű fejlődéstörténetek kerekedhetnek már csak ennyiből is nagyon hosszú távon, de ténylegesen, kutatólaborostul, karitatív küldetésekkel együtt, megszámlálhatatlan ember minél jobb életminőségéhez hozzájárulva közvetve is, lépten-nyomon.
Lehet másképp is, persze. De bakker, ne az legyen már az alapfeltételezés, ne arra bátorítsuk már azt, aki feltett egy tökéletesen racionális kérdést!
Elmondom mi volt az indok a kérdésem mögött.
Mindig is ki akartam költözni USA-ba (már jóval azelőtt a gondolat előtt, hogy orvosira menjek)
Ahhoz, hogy ott orvosként dolgozhassak kb 1 évet kellene egyetem után tanulnom csak az USMLE re (tehát nem lenne keresetem). Még nem is ez a fő probléma, hanem, hogy milyen összegbe kerülnek míg kifizetném ezt az egész procedúrát, kb 15 millió Ft. Ez a 15 millió forint nem olyan, hogy kifizetem és lesz is állásom olyan helyen, olyan specializációban amiben akarok is dolgozni, hanem még el kell mennem interview-okra, aztán hogy felvesznek vagy sem azt meg ki tudja előre.
Jelenleg nem állok úgy anyagilag, hogy csak így kiperkáljak 15 milliót egy ekkora coinflip dologra ezért erről jelenleg lemondtam. Ha később úgy állnék anyagilag akkor lehet megpróbálnám, de egyenlőre ez túl rizikós.
Egy európai ország se tetszik nekem + itt vannak a barátaim, családom ezért maradt Magyarország. Itt viszont putri az állami korházak nagyja és nem tudom a válaszolók között ki az aki élete végéig dolgozna egy putriba. Arról nem is beszélve, hogy persze mindenki megérdemli az egészségügyi ellátást, viszont én nem akarom, hogy napi szinten halálosan fenyegessenek a betegek/hozzátartozói mert olyan kedvük van.
Magánban ugyanúgy betegeken segítek, csak szebb körülmények között, kultúráltabb betegeken több pénzért. Általánosságban ki az, aki nem menne át egy olyan munkahelyre, ahol mondjuk kétszer annyit keres, jobb munkakörülmények között?
Ha putrinak gondolod az kórházakat, nem kell orvosnak menni. Ez egy ilyen világ, gyomor kell hozzá.
A baj az, hogy neked a pénz a motivációd, nem hivatásként tekintesz erre a szakmára. Nem az emberek gyógyítása a célod, hanem hogy minél kényelmesebben tudj dolgozni minél több pénzért.
Orvosként is lehet Mo-n magánban dolgozni, de ahhoz meg kell járni egy ranglétrát. Egyetem, állami kórház rezidensként, és utána jöhet egy magán ha felvesznek/alapíthatsz magánpraxist.
Azt pedig fogadd el, hogy ez egy ilyen szakma, magánban sem feltétlenül csak jó szavakat fogsz kapni a betegektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!