Mennyire jellemző,hogy vidéken a műszaki diplomás munkakörökben magasabb a fizetés, mint Budapesten?
Baráti társaságban van olyan, aki Budapestről vidékre váltott.Ufónak is néztük miatta egészen addig, ameddig ki nem nyögte mennyit kap.
Sima mérnöki állás egy gyárban, nem senior és br 1 millió felett kap kicsivel.
Az előző helyén szintén, mérnöki munkakörben,Budapesten, csoportvezetőként nem kapott ennyit.Most kvázi kisebb felelősségű munkával keres többet, mint az előző helyén nagyobb felelősségűvel.
Én azt gondolom, ez a fajta fizetés nem lehet annyira általános jelenség.Nem látom,hogy tömegesen mennének vidékre a mérnökök.
Azért előfordul. A vidéknek nincs elszívó ereje, nagyvárosoknak van. Valamit villantani kell, ha mérnököt akarnak, így inkább mélyebben zsebbe nyúlnak.
Viszont szerintem árnyalja a képet az, hogy ahol 40 km-es körzetben két olyan vállalat van, ahol mérnökként elhelyezkedhetnék a szakmámban, az jelentős hátrány részemről, ha váltani akarok. Márpedig az ember már nem pakolja fel bizonyos kor és tapasztalat után a családját a bizonytalanra, csak ha valami egyéb motivációja is akad.
3.
Észak-nyugati régió.
5.
Alap.
Szerintem sem általános, habár néha előfordul. Az viszont biztos, hogy Budapesten már nem keresnek sokkal többet a mérnökök, mint vidéken, maximum IT közeli pozikban, de azokból meg nem sok van vidéken.
Budapestnek van egy nagyvárosi vonzereje, továbbá ott vannak a nagyobb egyetemek, így a cégekhez is többen jelentkeznek. Vidéken, pláne a nem egyetemvárosokban pedig azokból a helyiekből kell gazdálkodni, akik ott vannak, és nem mennek Budapestre vagy külföldre. Éppen azért ha adott egy tapasztalt jelentkező akkor néha vastagabban foghat a ceruza, hiszen nem sok esély van rá, hogy holnap lesz mégegy ilyen jelentkező. Ugyanakkor ahogy előttem is írták: a munkahelyváltás sokszor egyben költözést is jelent, ráadásul a párodnak is munkahelyet kell váltani a költözés miatt. Barátokat ott kell hagyni, hogy szóval nem olyan egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!