Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A tanárok már lassan jobban...

A tanárok már lassan jobban keresnek, mint egy hivatali ügyintéző?

Figyelt kérdés
Ha összevetjük a megemelt béreket persze. Illetve a környezetem beszámolóit. Akkor mégis miért pampognak?
márc. 19. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Pampognak?

Csak a nagy embernek szabad pampogni?

márc. 19. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ertem, mi a relevanciaja annak, hogy tobbet vagy kevesebbet keresnek valaki masnal?

A hivatali ugyintezok meg jobban keresnek egy kozmunkasnal, egy kozmunkas meg jobban keres egy hajlektalannal, de ettol nem lesz olcsobb senkinek egy ingatlan, vagy barmi mas termek vagy szolgaltatas.

márc. 19. 11:10
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem az lenne a normális, ha a tanár keresne többet. Nagyobb felelősség, 'fontosabb' munka.

Nem vagyok tanár.

márc. 19. 11:46
 4/8 A kérdező kommentje:
3 mitől lenne normális úgy fejtsd már ki, már csak ha nem troll vagy :)
márc. 19. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

#4 úgy érzed egy hivatali ügyintéző komolyabb, fontosabb, nehezebb, nagyobb felelősségű munkát lát el, mint egy tanár?

Monoton munka, semmi kreativitást vagy agymunkát nem igényel, legfeljebb meg kell jegyezni pár dolgot, amit egy középiskolás is egyszerűen meg tudna tanulni. Nem látom, hogy mi az, amitől ez egy értékes munka lenne.

Ellenben a tanárnak mesterdiplomája van, minimum 5 évet kell tanulnia egyetemen, értenie kell a gyerekekhez, de a tantárgyhoz is, amit tanít. Fontos a szerepe (pl nálunk egy matektanár miatt 2 matematikus lett az osztályból, nem is matekos osztály) emberileg is, szakmailag is. Kreatívnak kell lennie, mert minden gyerek más, jó kommunikációs készség stb stb. Plusz rengeteg technikai tudás. Egy ügyintézőtől ezek közül egyik sem elvárt.

Még tudnám hosszasan fejtegetni, de a lényeg, hogy egy betanított munka vs egy kreatív, nagy felelősségű, magas tudást igénylő munka közül az utóbbit értékesebbnek tartom.

márc. 19. 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

"Egy ügyintézőtől ezek közül egyik sem elvárt."

Egy tanartol sem elvart a diploman kivul semmi azok kozul, amit leirtal.

Egy jo tanarban persze megvannak ezek, de a tobbseg csapnivalo hulladek es ugyanugy dolgozhatnak tanarkent.

márc. 19. 13:41
 7/8 A kérdező kommentje:

5 ugyanúgy kell diploma a másik munkakörhöz is. A többit meg nem kommentálom olyan rosszindulatú, sötét a látásmódod.

Én is írhatnám, hogy tanári pálya is betanulható monoton semmi.

márc. 19. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:

#6 Ezzel egyetértek. Sok a rossz tanár, ami gond. Azért, mert nem lehet kirúgni, őket, mert nincs kivel pótolni őket, mivel nincsenek megfizetve. Érdemes megnézni, hogy külföldön milyen egy tanár fizetése arányosan.

Igazatok van, az ügyintéző munkájába még annyira se látok bele, mint a tanáréba, ezért elnézést kérek.

De egy ideális világban ilyenek elvárhatóak egy tanártól. Egy jó tanár sokkal több értéket képvisel számomra / általában egy emberre vagy akár társadalomra nézve, mint egy jó ügyintéző. (Egyébként az én munkám se olyan hű de nagy magasztos dolog, de a tanárság ilyen és pont) Fordítva, egy rossz tanár nagyobb károkat okoz, mint egy rossz ügyintéző / kevésbé visszafordítható(?)

Vagy fogalmazzunk úgy, hogy ha választhatnék, hogy a legjobb tanár tanítson vagy a legjobb ügyintéző szolgáljon ki, az előbbit választanám.

Nem bántani akarom az ügyintézőket, inkább csak a tanárok értékét szerettem volna nyomatékosítani, mert nem értem hogy miért kellene nekik keveset keresniük. Ennek kéne az egyik legmegbecsültebb hivatásnak lennie (egy ideális világban, ami felé egy jó lépés az, hogy vonzóbbá, legalábbis kevésbé taszítóvá tesszük a tanári pályát).

Írhatnád, csak épp nem lenne igaz. Lehet, hogy én is tévedtem az ügyintézőkkel kapcsolatban, kérlek ez esetben világosíts fel, hogy miért kellene nekem többre becsülni őket. (Nem értek hozzá)

Csak olyan furcsa volt számomra pont ez az összehasonlítás, nem értettem miért ehhez hasonlítod egyáltalán. Persze így utólag gondolom mert te ebben dolgozol.

márc. 19. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!