Milyen esélyei lennének, ha pénzügyi és számviteli ügyintézői végzetséggel keresnék munkát Ausztriában?
Figyelt kérdés
Olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akik kint élnek Ausztriában és választ tudnak adni arra a kérdésemre, hogy vajon el tudok-e helyezkedni?
Angol közép szinten beszélek és másfél éve tanulok németet.
2021. márc. 22. 18:41
1/4 anonim válasza:
A magyar penzugyes ismereteiddel semmire nem mesz, nem sok koze van az osztrak penzugyi rendszernek a magyarhoz. Tovabbmegyek, az angol nyelvvel sem, mert mint tudjuk, Ausztria hivatalos nyelve a nemet, azt meg masfel ev alatt tanulgatva biztosan nem vagy olyan szinten hogy barhova felvegyenek.
2/4 A kérdező kommentje:
OKJ képzés után a megszerzett végzettségedhez kértem Europass bizonyítványt, így mekkora eséllyel tudnék Ausztriában elhelyezkedni?
2021. márc. 22. 19:50
3/4 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy ilyen állásokra elég sok ausztriai végzettséggel rendelkező jelentkező is akad, szóval elég nagy szerencse kell, hogy felvegyenek ilyen pozícióba. Könyvelőként/bérszámfejtőként pedig szinte kizárt hogy munkát kapj magyarországi végzettséggel, ott más az adózás, a szabályok. Legfeljebb ilyen könnyen betanulható, irodai adminisztrációs ("aktatologatós") munkáknál lenne esélyed, de ott is kell a stabil, legalább B2-C1 szintű nyelvtudás. Én jelenleg Németországban dolgozom, de egy darabig dolgoztam Ausztriában is, eladóként. Akkoriban még Szombathelyről ingáztam ki, próbáltam én is szakmámon belül elhelyezkedni (logisztika), de nem vettek fel, pedig németül is felsőfokon beszéltem.
4/4 anonim válasza:
Mondjuk ezzel a végzettséggel itthon is max adatrögzítő, adminisztrátori munkákat lehet elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!