Kinek milyen a kapcsolata a főnökével?
Attól függ, hogy hol dolgozol. Vidéken több év tapasztalattal sem adnak sokkal többet.
De a fővárosban a diplomás fiatalok azt szokták csinálni, hogy elvállalnak egy ilyen munkát, és aztán 1 év után dobbantanak.
Főleg ha nem is becsülnek meg, és folyton cseszegetnek, akkor keress másik munkahelyet.
Én 50 éves vagyok, és általában jó volt a viszonyom a főnökömmel. A legutolsó helyemen 10 évig dolgoztam, és volt vagy összesen 6 főnököm, mindegyik szeretett. A fizetés az egy másik téma, multinál nem feltétlenül a közvetlen főnökön múlik a fizetésemelés. Viszont a legutolsó főnököm elég bunkó volt velem, úgyhogy én nem is tűrtem sokáig, léptem.
A mostani helyemen még próbaidős vagyok, a jelenlegi főnököm nagyon-nagyon kedves, egy szavam sem lehet rá. A cég maga, hát az más kérdés, azért gondok itt is vannak, azt már látom. De az biztos, hogy nem tűrném, ha a főnököm nem adná meg nekem a tiszteletet.
Hogy hol mennyi a túlóra az egyébként munkakörtől is függ. Pénzügyön pl. záráskor teljesen evidens, aztán az más kérdés, hogy le tudod-e csúszni utána.
#3: Megyeszékhely, közel a fővároshoz. Egyébként teljesen megértem miért csinálják ezt, most ne is haragudj, de ki nézi el azt, hogy diplomával 400-450K-ért megrakodnak egy csomó munkával és ha esetleg szabiról vagy bármi hasonlóról van szó, akkor jön egy nő aki bedobja 3 kölyköm is van kártyát és hogy biztos nem tud akkor dolgozni. Nyilván dobbantasz, mert ha még kevés is lenne a fizu, de megbecsülnek, normális a főnökség stb, akkor még el is gondolkozol a maradáson, ha mást nem is +1 évet.
A túlórám nem zárás miatt jött össze, hanem mert vagy olyan hülyeségekkel megy el az idő, hogy valamin éppen nem értünk egyet és chaten beszéljük meg, ahelyett, hogy szóban lerendeznénk 5-10 perc alatt, illetve nagyon sok az adminisztrációs/manuális munka ami elveszi az időt mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!