Ma Magyarországon mekkora fizetésre van szükség, hogy egyedül meglehessen élni?
Azért nincs penzed, amiért a telefonszámlád 16e. Elszórod.
300e-ből max szobát bérelhetsz, és minden kiadást át kell gondolnod.
Nekem cseppet több a fizetésem, de beérem egy 4e telefon előfizuval.
Balek módjára osztod be a fizetésedet.
A telefonelőfizetésed a bevételedhez képest rengeteg. Én nettó 450 ezret keresek de csak 6 ezer az előfizetésem. 130 ezres lakhatásod is rengeteg. Miért nem bérelsz szobát?
Anyádék nem akarnak egy életképtelen gyereket ezért ösztönöztek önállósodásra. Én ezt nem tartom rossz dolognak.
Vegyünk egy átlagos életet, albérletben, munkahelyre való bejárással, normális szórakozással és évi egy nyaralással:
- Albérlet 180 ezer
- Rezsi 45
- Kaja 80
- Közlekedés (bérlet) 10
- Háztartási kiadások 15
- Szórakozás 20
- Egyéb költségek 20
- Nyaralás hónapra leosztva 25
Ez összesen 395 ezer, még hozzávesszük a megtakarítást, amit hosszú távú célokra, váratlan kiadásokra és hasonlókra tesz félre az ember és kijön, hogy kb 500 ezer kell egy normális megélhetéshez.
Nyilván lehet kevesebből is, csak nem érdemes. A nagyobb baj, hogy van, aki ilyen jövedelemre még gyereket is vállal...
"Ma Magyarországon mekkora fizetésre van szükség, hogy egyedül meglehessen élni?"
Nem mindegy az neked, ha a tiéd közel sem annyi?
Na lassan írhatod ki a következő kérdést.
"Ki kell fizetnem 16 ezer Telefonszámlát"
Mi a frászt csinálsz te, hogy ekkora a telefonszámlád? Nem normális dolog folyton a telefonon lógni. Értelmes előfizetéssel max 5-6 ezres a számla.
#20 "Megértem a szüleidet ha 25 évesen már nem akartak eltartani."
Ki mondta, hogy el kellene tartani? Én 30 éves koromig a szüleimmel éltem, de 20 éves koromtól dolgozom és eltartottam magam. Beszálltam otthon a rezsibe, kajába. Vagy szerinted lakbért is kellett volna fizetnem a szüleimnek?
Helytől és a helyzetedtől függ, illetve nyilván az igényszinttől.
Bp-en vagy bármleiyk normális megyeszékhelyen, albérletben nehéz egyedül, legalább tényleg nettó 500 ezres fizetés kell, de inkább több.
Saját (kis) lakásban bőven elvan az ember akár fele összegből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!