Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Három hónapos próbaidőt...

Három hónapos próbaidőt bármikor vissza vonhatom?

Figyelt kérdés

Hétfőn lenne még egy próbanapom,viszont már arra sem akarok menni(hajnalban kéne bemennem)

Le tudom mondani az egészet?

Szerződést aláírtam,abban benne volt a három hónap próbaidő,de bármilyen indokkal és bármikor lemondhato?ha igen,hétvégén kit hívjak,vagy hogyan adjam a tudtukra?

márc. 2. 07:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%

10-es! Aláírta már a munkaviszonyról szóló szerződést. Nem csak szóban egyezett meg velük! Egy ilyen kötelemből nem annyira könnyű szabadulni, ha problémát csinál belőle a munkáltató.

"Szerinted nem gáz, ha neked valakivel hétfőn megegyeztek valamibe majd kedd reggel bejelenti, hogy ő inkább mégsem?"

Erre találták ki a próbaidőt. Tehát nem gáz, csak kellemetlen...

márc. 2. 09:55
 12/21 A kérdező kommentje:
Március 7.-től kezdődne hivatalosan a munkaviszonyom
márc. 2. 09:59
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

"Tehát nem gáz, csak kellemetlen..."

Dehogynem gáz. Gerinctelen, semmirekellő dolog. De persze ez egy általános hozzáállás, nem lepődik meg senki. Ahogy valaki írta, erre a munkára ilyen emberek jelentkeznek, akik máhová is alkalmatlanok lennének a léhűtő magatartásukkal - ezzel a munkaadó is tisztában van.

márc. 2. 10:12
 14/21 anonim ***** válasza:
60%

11

De, ilyen egyszerű. Nincs olyan idi0ta munkaadó magyarországon aki a munkaviszony megkezdése előtti visszamondásból ügyet csinálna. Ez ugyanis jobb neki, mintha számítanának rá, hogy jövő héten kezd a munkavállaló, aki első nap reggelé besétál és bejelenti, hogy köszi, én leléptem.

A próbaidőt meg arra találták ki, hogy a munkavállaló és a munkaadó is felmérhesse a másik képességeit, munkakörülményeket, stb... és tudjon úgy dönteni, hogy neki ez mégsem felel meg. Tegnap aláírni valamit és 0 perc munka után meggondolni magad gáz. Jogszerű, de gáz.

márc. 2. 10:16
 15/21 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem megy a vizsga,amit elkezdtem és nem is áll rá az agyam,azért akarok elállni a szerződéstől. Úgy voltam vele,hogy megpróbálom,de egyszerűen nem megy.Borzasztóan ideges is vagyok
márc. 2. 10:21
 16/21 anonim ***** válasza:
47%

"De, ilyen egyszerű. Nincs olyan idi0ta munkaadó magyarországon aki a munkaviszony megkezdése előtti visszamondásból ügyet csinálna. "

De bizony van. Ez a szerződésben is általában benne foglaltatik. Nem mindenki betanított munkás pozícióban dolgozik ebben az országban, ugye azt tudod?

Paksi atomerőmű biztosan nem törődne bele olyan könnyen, hogy egy irányítástechnikai mérnök hirtelen meggondolja magát és eláll a szerződéstől mielőtt még életbe léphetne.

Próbaidő pedig csak akkor van, ha a szerződés tartalmazza. Ha nem tartalmazza, akkor nincs!

Törvényi rendelkezés erre az esetre ->

A felek a munkaszerződés megkötése és a munkaviszony kezdetének napja közötti időszakban nem tanúsíthatnak olyan magatartást, amely a munkaviszony létrejöttét meghiúsítaná.

Az előbbi időtartam alatt a munkaszerződéstől bármelyik fél elállhat, ha a munkaszerződés megkötését követően körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a munkaviszony teljesítését lehetetlenné tenné vagy aránytalan sérelemmel járna.

Ilyesmivel azért nem jó szórakozni egyik részről sem, mert gondolj bele, mi van akkor, ha a dolgozó felmondott a másik munkahelyén, mert itt aláírt már egy későbbi időpontra vonatkozó munkaviszonyos szerződést, közben a leendő munkáltató eláll a szerződéstől? A dolgozónk pedig bevétel/jövedelem nélkül marad mondjuk 2 kiskorú gyerekkel.

Ha nem tudja igazolni egy pereskedés esetén a munkáltató, hogy valóban olyan változás következett be - mondjuk a gazdálkodásában - ami miatt kénytelen volt elállni a szerződéstől, akkor bizony fizethet, mint a katonatiszt (például sérelmi díjat).

Fordítva is előfordulhat. Kohómérnökkel kötnek szerződést, amiből az országban 4 darab van összesen. Mivel számítanak a mérnökre, ezért azt a másik egyetlent, aki még jelentkezett az állásra, elutasítják. Erre ő fogja magát és elhelyezkedik máshol. Közben a mi emberünk is meggondolja magát, mert ő már csak ilyen típusú, és eláll a szerződéstől. Én mint munkáltató biztosan beperelném, ha nem tudja bizonyítani, hogy olyan jelentős változás állt be a körülményeiben, ami miatt kénytelen volt elállni a munkaszerződéstől.

Gondolkozzunk néha...

Kérdező esetén valószínűleg ilyen probléma nem fog fennállni, és borítékolom, hogy szívfájdalom nélkül fogja tudomásul venni a munkáltató a döntését.

De ez csak rajta múlik...

márc. 2. 14:04
 17/21 anonim ***** válasza:

16

az a baj, hogy te nem gondolkozhol itt, csak ész nélkül másolgatod amit a neten találtal..

1. a kérdező bizony betanított munkás. Egy lottózóban lett volna eladó, erről szól a kérdés!

2. Leírta tisztán és érthetően, hogy van próbaidő kikötve a szerződésében. És nem, sehol nem csinálnak ebből ügyet, mert a legelső nap legelső percében is felmondhatna, ami sokkal rosszabb

márc. 2. 14:14
 18/21 anonim ***** válasza:

17!

Az a baj, hogy te a "szokást" veszed alapul. A lottózóban eladó, az nem feltétlenül betanított munka. Ha észre vetted volna, akkor példákat írtam, hogy miért ne osztogassunk csak úgy észt, nem konkrétan a kérdezőről beszéltem, hanem általános dolgot írtam le. Nem baj, ha tisztában van vele valaki.

Amit bemásoltam, azt nem a neten találtam, hanem a Munka törvénykönyvében van leírva, amiből én dolgozni szoktam, mivel a munkám megköveteli.

Olvasd el figyelmesen, amit írtam, ha már kötekedni szeretsz! De figyelmesen! Minden szó számít!

Még mindig állítom, hogy csinál a visszatáncolásból problémát egy munkáltató vagy sem, még mindig csak rajta múlik.

Mint ahogy ezt is írtam:

"Kérdező esetén valószínűleg ilyen probléma nem fog fennállni, és borítékolom, hogy szívfájdalom nélkül fogja tudomásul venni a munkáltató a döntését."

márc. 3. 06:48
 19/21 anonim ***** válasza:

Leírom akkor lassan, hogy biztosan átmenjen az üzenet:

Egy olyan szerződés érvénybe lépés előtti felmondasabol, amit amúgy is felmondhat mindkét fél az érvénybe lépés után 3 hónapig épeszű munkaadó nem csinál ügyet, sőt, örül, hogy nem a próbaidő alatt mondta fel az ember, mert így kisebbet bukik rajta.

Lehet a te rigid jogértelmezésed szerint elméletben lehetséges, de sem nem életszerű, se nem praktikus és nincs az a bíróság ami ezért ma megítélne bármilyen kártérítést.

márc. 3. 08:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Jo nagy hulye vagy ha a lottozoi terminalkezeloit abbahagyod. Legnyugisabb munka.

Persze nem leszel milliomos, de ha ez is nehezseget okoz akkor soha nem is leszel.

En siman elmennek lottozoba ha tehetnem. A munkanapok nagy reszeben lezengenek az emberek.

márc. 4. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!