Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Három hónapos próbaidőt...

Három hónapos próbaidőt bármikor vissza vonhatom?

Figyelt kérdés

Hétfőn lenne még egy próbanapom,viszont már arra sem akarok menni(hajnalban kéne bemennem)

Le tudom mondani az egészet?

Szerződést aláírtam,abban benne volt a három hónap próbaidő,de bármilyen indokkal és bármikor lemondhato?ha igen,hétvégén kit hívjak,vagy hogyan adjam a tudtukra?

márc. 2. 07:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Arra van a próbaidő, hogy az alatt következmények nélkül kölcsönösen el lehet állni.
márc. 2. 07:27
 2/21 anonim ***** válasza:
34%

Hétfőn reggel telefonon és emailben közlöd, hogy nem felel meg, élsz az elállási jogoddal.

Mi van a szerződésben?

márc. 2. 07:29
 3/21 anonim ***** válasza:
18%
Még ma írd meg neki, hétfőn munkakezdés előtt hívd fel.
márc. 2. 07:30
 4/21 A kérdező kommentje:

2es! Sokminden,vagy most mire célzol pontosan mi van benne?

3 próbanapot voltam alkalmi bejelentéssel.csinalni kell egy vizsgát (lottóvizsgat)hogy munkába allhassak,de megpróbáltam,belenéztem,és annyira nem az én világom,hogy úgy gondoltam még sem vállalom

A szerződés ezen részén az van,hogy 3 hónap minimális próbaidő.

Nem tudom pontosan mire gondolsz még,mi legyen benne?

Ez az első szerződéses munkahelyem és félek..

Az irodan egy nő íratta velem alá,akkor neki kell írnom,vagy őt kell hétfőn felhívnom?

Csak hétköznap dolgozik,én pedig hajnalban már munkába kéne álljak(persze mivel próbanap,nem is egyedül lennék amúgy sem)

Nem kaptam még kulcsot sem meg semmit,tehát igazndiból még el sem kezdődött de tudom,hogy nem nekem való.

Hogyan indokoljam meg,hol,és mikor?

Illetve a papírt azaz az elállási jogot személyesen írhatom alá csak?

márc. 2. 07:35
 5/21 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell semmit megindokolni, próbaidő alatt bármelyik fél felmondhatja a szerződést. Bár ha jól értem, neked még el sem kezdődött a munkaviszonyod, eddig csak napi bejelentéssel voltál néhányszor. Írj emailt, hétfő reggel pedig telefonálj, hogy nem mész.

És nem elállási jognak hívják, nem egy tévét vettél, hanem felmondás.

márc. 2. 07:49
 6/21 A kérdező kommentje:

Akkor egy emailt írok,és hétfőn pedig betelefonálok az irodába,oké.

Kell majd valamit aláírnom?

Nem gáz hogy ilyen hamar otthagyom mert úgy érzem nem nekem való?Ezt meg kell indokolnom,vagy csak elég annyit írni,hogy beszeretném adni a felmondásomat.

Még csak tegnap írtuk alá a szerződést 😅

márc. 2. 07:58
 7/21 anonim ***** válasza:
64%

Nyugi, gondolom hozzászoktak a gyorsan eltűnő emberekhez.

Ez egy ilyen iparág, nem lehet megbízható munkaerőt találni.

A szüleimnek volt régen lottózó/újságos üzlete, elképesztő volt az egész, a szüleimnek külön nehéz volt, mert extrán korrekt munkáltatók voltak, így még jobban szívtak az ilyen típusú emberek miatt, akik csak úgy meggondolják magukat és még nem is szólnak időben.

Igazából már a felvételnél ezt lehet tapasztalni, mert rengetegen már a megbeszélt állásinterjúra sem mennek el, szólni persze nem szólnak, végülis a nagy gazdag szemét vállalkozónak úgyis mindenre van ideje.

Persze minden jogod megvan hozzá, hogy egyszer csak ne menj be, de a korrekt dolog az lenne, ha a hétfőt még ledolgoznád, és nem okoznál nekik külön problémát azzal, hogy hirtelen pótolni kell valakit, akinek ott kellett volna lennie. Talán emberileg így te is jobban éreznéd magad, bár ki tudja, nem ismerlek, talán neked is mindegy ez, mint oly sokaknak. Ezt te tudod.

Ha számít, akkor ugyanúgy írd meg az e-mailt, telefonálj, és majd a következő napon ne menj be. Persze természetesen, ha a szerződés szerint ez így ok.

márc. 2. 08:36
 8/21 anonim ***** válasza:
73%

"Szerződést aláírtam,abban benne volt a három hónap próbaidő,de bármilyen indokkal és bármikor lemondhato?"

Szerződés szerint mikor kezdődik a munkaviszonyod? Melyik naptól? Ha jól értem eddig napi bejelentéssel (alkalmi munka) voltál foglalkoztatva, amit te próbanapként azonosítasz.

Munkaviszonyt felmondani lehet (írásban!), nem pedig lemondani. Nyilván ehhez kell az is, hogy a munkaviszony kezdetét vegye. Csak fennálló munkaviszonyt lehet felmondani, olyantól, ami még el sem kezdődött csak elállni lehet.

El kéne olvasnod az általad aláírt munkaviszonyra vonatkozó szerződést, mert ritkán ugyan, de szoktak benne kikötéseket tenni arra az esetre, ha valamelyik fél a munkaviszony kezdete előtt elállna a szerződéstől (bánatpénz stb.).

Azt írtad, hogy 3 hónap próbaidő van benne kikötve. Akkor nagy valószínűséggel az idő előtti elállással kapcsolatban korlátozás nincs belefoglalva.

Azért nézd meg légy szíves, mert egyenlőre a sötétben tapogatózva ad mindenki "tök jó" tanácsokat. De nem biztos, hogy jól teszi...

márc. 2. 09:03
 9/21 anonim ***** válasza:
56%

... egyébként a már fennálló munkaviszonyt a szerződésbe foglalt próbaidő alatt indoklás nélkül bármelyik fél felmondhatja. Ehhez a felmondást közölni kell a másik féllel -> Még a próbaidő alatt! Akkor számít közöltnek, ha írásban átadod részére a felmondásod. Tehát a telefon nem megfelelő felmondási forma, ugyanis a Munka Törvénykönyve (MT) előírja, hogy írott megállapodást csak írásban lehet megváltoztatni, megszüntetni. Írott megállapodás a munkaszerződés is!

Az MT lehetőséget ad elektronikus úton is benyújtani a felmondást (e-mail), de az akkor számít jogilag közöltnek, ha a másik fél nem volt akadályozva annak megtekintésében. Ez innentől kezdve aggályos felmondási forma, akárcsak a telefonos történet.

márc. 2. 09:09
 10/21 anonim ***** válasza:
56%

De igen, gáz. Szerinted nem gáz, ha neked valakivel hétfőn megegyeztek valamibe majd kedd reggel bejelenti, hogy ő inkább mégsem?

De nem fognak belőle ügyet csinálni, az ilyen munkákra a munka színvonalának megfelelő "minőségű" emberek szoktak jelentkezni, ott meg teljesen átalános, hogy linkek, megbízhatatlanok, nem jelennek meg dolgozni vagy "meggondolják magukat". Egyszerűen szólj nekik, hogy köszönöd de mégsem állnál munkába. Indokolni nem kell semmit.

márc. 2. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!