Miért keresnek ennyit a kreatívos és marketinges kislányok a semmmittevésel?
Ma találkoztam egy csajjal , aki arról beszélt hogy mennyire nehéz neki kreatív tartalmakat kell engedélyeznie és napi 6 órát dolgozni és mindjárt meghal...Hogy mi a ..?
Vannak nehéz fizikai munkák amik tényleg megterhelőek valamint vannak , irodai munkák amik szintén megterhelőek de az ilyen influenszerekkel futtató senkiket miért fizetik ennyire a semmittevésért .
27N
Az a kérdés, hogy az adott tevékenység mennyi jövedelmet biztosít a munkáltatónak.
Valószínű, hogy egy jó, sikeres reklámszlogen kitalálása kávézgatás közben több jövedelmet hoz a cégnek, mintha te egész nap kapálnál a krumpliföldön.
"A csaj mondta hogy gyakorlatilag nem csinál semmit csak kávézik és igyis milyen nehéz neki"
Én ilyenkor vissza szoktam kérdezni, hogy te most büszkélkedsz, vagy panaszkodsz?
Egy csomó ember szeret vetíteni a munkájáról, miközben a valóság finoman szólva "nem biztos, hogy szoros kapcsolatban áll azzal, ami a valóság", vagy ahogyan ő maga megéli azt a mindennapokban.
Minden munkában más a nehéz és mindenki máshogyan viszonyul hozzá. Van akinek halálos kínzás irodában dolgozni, míg másnak ez otthonos. Van aki nem bírja a fizikai munkát, más meg kimondottan szereti a fizikailag nehéz munkát. Van, aki jobban szereti a szellemi kihívásokat, míg mást jobban lefáraszt, ha csak figyelni kell is, mint a kemény fizikai munka. Egyik sem jó vagy rossz, csak nagyon eltérő, hogy ki milyen beállítottságú, mihez van szokva, miben edzett.
Hogy kit mennyire fizetnek meg, az meg attól függ, hogy kinek a munkájára mennyire könnyű vagy nehéz olyan embert találni, aki megfelelően képes azt elvégezni és mennyi hasznot termel a cég számára az, amit ő csinál. Legalábbis, ha minden piaci alapon működik.
Ha realistán kapcsolatok, korrupció, szexizmus és egyéb szempontokat is figyelembe veszünk, akkor persze alkalmazhatják azért is, mert csinos, rokonak valakinek, tud valakiről valamit, vagy szinte bármi egyéb épp úgy lehet mögötte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!