Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit mondanátok? Sürgős!

Mit mondanátok? Sürgős!

Figyelt kérdés

Bevállaltam egy idénymunkát anyagi okok miatt, amit tényleg csak rövid távra terveztem. A főnököm viszont hosszú távra keresett valakit, és eddig még nem mertem megmondani hogy én legfeljebb csak a nyári idényre maradnék. Jövő télre már nem szeretnék itt maradni, de már hülyén jönne ki ezt most bevallani, viszont akinek a helyére felvettek, ő már nem tud sokáig maradni. Utálok hazudni és úgy érzem, cserben is hagynám őket ha halogatnám elmondani hogy csak néhány hónapig maradnék, viszont muszáj lesz egy jó indokot mondanom hogy ne rontsak ezen a helyzeten.

Ti milyen indokot mondanátok, hogy miért nem tudnátok jövő télen is egy adott munkahelyen dolgozni? Én is tudom, hogy rossz dolog hazudni, de nagyon jól jön most kis időre az a pár hónapnyi itt keresett pénz, de közben emészt a bűntudat.

Köszönöm előre is, ha valakinek hasznos ötlete lenne!

2024. febr. 24. 18:04
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

#10: egyik sem a fent leírtak közül, és ilyen rövid idő alatt nem ismerhetjük még annyira egymást hogy én ezt jó kapcsolatnak tudjam már nevezni.

Nemrég kezdtem itt, és még az a dolgozó is itt van akinek a helyére keresik az újat.

Köszönöm azért a válaszod.

2024. febr. 24. 20:58
 12/28 anonim ***** válasza:

Neked nem kell egy percig sem a munkáltatót sajnálni, hogy jaj de nem akarok kib@szni vele.

Hidd el, fordítva egy percig se gondolkoznak azon, hogy a munkavállalóval kicsesznek-e éppen egy adott döntéssel. Ez üzlet. Dolgoztál, addig ameddig. Ha felakarsz mondani, hamarabb akkor felmondasz. A nevedre se emlékeznek àltalában az emberek, mindegy előtte mennyire nyaltak be az interjún. Te csak egy munkavállaló vagy, elvégzed amit kell, ők kifizetnek és annyi. Nincs ebben ennyire sok érzelem meg sztori, mint amit te hiszel. Simán mondhatod, hogy nem itt találtad a meg a számításaidat, ezért úgy érzed tovább állsz. 2 hét múlva lesz 5 másik a helyedre.

2024. febr. 25. 00:53
 13/28 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem az volt a kérdésem, hogy hogyan kellene éreznem, hanem egy jó indok. És hidd el, annak is megvan az oka hogy miért. Eddig csak egy valaki válaszolt itt erre a kérdésre.
2024. febr. 25. 07:04
 14/28 anonim ***** válasza:
Pont annyi időt leszel ott, hogy azt tudd mondani, hogy kiprobaltad jopar hónapig de rajottel hogy nem tetszik. És ezért váltasz ennyi. Lerendezed telefonon és ennyi. Vagy a másik út, hogy őszinte leszel de akkor jó eséllyel mar most keresnek mást. Igazából te döntesz. De általános esetben a te helyzetedtől függetlenül írom, hogy annyira a cégeket sem kell sajnálni. Ha valaki olcsóbban megcsinalja ugyanazt mint te , a cégek többsége nyugodt szívvel lecserélne rá minimális sporolasert is.
2024. febr. 25. 17:37
 15/28 anonim ***** válasza:
Egyebkent az idenymunka esetén jó eséllyel megszokták már, hogy jönnek mennek az emberek. Egy fix éves állásert bárki otthagyja az idenymunkas helyeket. Ezt is lehet mondani, hogy hosszútávon gondolkodva inkább ilyen helyet keresek és ennyi volt.
2024. febr. 25. 17:40
 16/28 A kérdező kommentje:

Még egyszer, egy hihető indok miatt írtam ki a kérdést, hogy a jötő TÉLI idényre miért nem tudnék maradni, miért csak nyárig. Amit egy válaszoló írt, a rehabilitációt már otthon szokták végezni, az nem nagyon tartana következő decemberig.

Nagyon hálás lennék, ha valakinek tényleg a kérdésemhez kapcsolódó ötlete lenne!!

2024. febr. 27. 08:56
 17/28 anonim ***** válasza:
Bűntudatod van, hogy hazudnod kell, amikor eleve hazugsággal kezdted? Nem értem...
2024. febr. 27. 10:50
 18/28 A kérdező kommentje:
Ezt mi miatt nem érted? Elég sok mindent leírtam erről a helyzetről. Elolvastad a kommentjeimet is?
2024. febr. 27. 17:23
 19/28 anonim ***** válasza:
Ja.....magyarázkodsz, mert tudod, hogy mit kellene tenned, de nem akarod.
2024. febr. 28. 07:52
 20/28 A kérdező kommentje:
Utolsó: akkor igazad volt abban, hogy tényleg nem érted...
2024. febr. 28. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!