A havi nettó jövedelmed hány százaléka a lakásbérleti díjad?
Figyelt kérdés
Csak bérleti díj, rezsi nélkül.2024. febr. 21. 11:13
11/45 anonim válasza:
~12%
Miért vannak lepontozva a válaszok?
12/45 anonim válasza:
Azért vannak lepontozva, mert a sok csóró proli nem képes feldolgozni azt a tényt, hogy nem mindenki fizet 150 ezres albérletet nettó 300-as keresettel.
14/45 anonim válasza:
Tavaly 19%-ot fizettem, idén váltottam egy szebbre aminek alacsonyabb a rezsije és ajtók-ablakok rendesen záródnak, ennél most 28% az alapdíj.
15/45 A kérdező kommentje:
Azért én megértem a lepontozásokat.
Pasaréten 63 m2 szerintem minimum 400.000 Ft/hó
Ezek szerint ő kétszer annyit keres, mint a miniszterelnök. 🤔🤔
2024. febr. 21. 14:42
16/45 anonim válasza:
Igen, valahogy nem jön ki a matek, ha mindenki csak a fizetése 4%-10%-át költené lakáshitelre/ bérleti díjra, akkor alsó hangon is mindenki milliomos lenne, figyelve a jelenlegi négyzetméter/ albérlet árakat -.-"
17/45 anonim válasza:
Pasaréten 63 m2 szerintem minimum 400.000 Ft/hó.
Ingatlan.com -> 250 olyan kiadó lakás van Pasaréten ami ennél olcsóbb.
18/45 anonim válasza:
Én pl. még éppen a CSOK és lakásárak rakétakilövése előtt vettem a lakásomat, így mindössze havi 55 ezer forint a törlesztőm, ami - mivel szoftverfejlesztő vagyok - nincs 5%-a a nettómnak. Ha most akarnám ugyanezt a lakást bérelni, akkor kb 150 ezer volna minimum havonta.
19/45 A kérdező kommentje:
#17: Oké, legyen 350. Azalatt 63m2-t nem találsz, azt garantálom (legalábbis olyat, ami kultúrált).
Ha ez a fizetés 5,8%-a, akkor még mindig nettó 6 milliót keres a kolléga, ami bruttó 9.
Szerinted ez reális?
2024. febr. 21. 14:57
20/45 anonim válasza:
7-es vagyok, nekem 1.1M a netto alapberem es Miskolcon berelek lakast 60 000 Ft-ert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!