Ha megcsinálom a Mérlegképes könyvelőt, akkor nincs értelme megcsinálni az pénzügy számvitel szakot?
Amint elmondtam - és nálad azt hiszem, kicsit jobban belelátok - érdemes ezt a szakmát választani, mert változatos és jól fizet.
Ezt a bruttót meg engedjük el szerintem. Pénzügyesként lehet kicsit bele vagyok ragadva a saját környezetembe, illetve egy fokkal több megértési hajlandóságot feltételeztem rólad.
Jól fizet annak, aki ért hozzá. Én elvégeztem mindkettőt mondjuk (pár más mellett) és nem bántam meg. Én is könyvelési irányba mentem, könyvelőirodában dolgoztam évekig. Aztán amikor már volt elég tudásom és tapasztalatom, akkor csináltam saját irodát. És jól fizet igen. 7számjegyű a jövedelmem (nettóban) és az egyéb dolgokról még ne is beszéljünk.
Az automatizálás egy külön téma. Aki látott már valaha közelről könyvelést az tudhatja, hogy ilyen jogszabályi környezetben sosem lesz teljes automatizmus. 8 éve van e-szja, ami még mindig nem tudta kiváltani az adóbevallás készítést, többszázat kell így is csinálnunk évente. És akkor a mostani hihetetlenül elnagyolt és tévúton lévő e-áfáról ne is beszéljünk. A droidmelóknak a nagy részét pedig már így is automatizálta minden magára kicsit is adó könyvelő, szóval inkább azt mondanám, hogy segíti a munkánkat, nem elveszi.
Aki azt hiszi, hogy a könyvelést telejsen automatizálni kehet, az nyilvánvalóan szart sem ért hozzá.
Persze, ÉCS-t vagy árfolyamdifit senki sem fog kézzel kalkulálni meg könyvelni, de mindig fognak kelleni szakemberek, akik beállítják a programot.
Annyi bonyolult egyes vállaltok működése, hogy nem lehet egyetlen szoftverre rábízni a futtatását
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!