Mit lehet egy olyan munkaadoval csinalni aki nem jelentett be es nem akarja a torvenyben eloirtakat kifizetni? (kijelentette hogy le..ja a munka törvénykönyvét szó szerint. Móresre akarom tanítani de nem veréssel,csak essen ki a pénz a zsebéből. M
Te nem tudod ezt önhatalmúlag behajtani és nem is ajánlott..
Bizonyítékokat gyűjts, hogy munkát végezel vagy végeztél nála, és a többieket is kutasd fel akiket még átver vagy átvert.
Aztán munkaügyi hatóság -> feljelentés munkabér elmaradás miatt, majd tovább a bíróságra!
Minden apró részlet számít és ilyenkor ne foglalkozz a gdpr-el meg semmi mással, ha valaki jogsértés gyanújába kerül az felülírja úgyis az egészet amikor a hatóságnak bizonyíték kell!
(olyankor felmentenek a gdpr alól).
Nekem is volt ilyen, de még a balhé meg a kitálalás előtt csekkolgattam be naponta töbször is a munkahelyemről videókon, meg fotóval stb-n, elérhetőségeket gyűjtöttem be, hivatalos naplókat stb-t fotóztam be amiket napi szinten kellett tölteni aláírásokkal nevekkel mindennel.
Amikor eljött az ideje, előszőr levezettem a "fizetni nem akarónak" a képletet, hogy mi fog történni.
Erre megfenyegetett, hogy polgári perre viszi meg feljelent gdpr megsértése stb miatt...
Következőleg küldtem neki egy bírósági iktatószámot, hogy az egész pakk a bíróságon van már és hiánypótlást kérnek / nem írtam pontos követelendő összeget bele/ (ilyenkor az van, ha nem teljesítem a hiánypótlást akkor az ügyet megszüntetik)
A simlis munkáltató, még AZNAP átutalta a pontos hiányzó összeget amivel tartozott.
A többit annyiban hagytam nem érekelt (kilépő papírok stb), de mehettem volna tovább is persze.
"Siman bejeltest teszel a navnal, ok intezik"
NAV-nak ehhez semmi köze. Ez munkaügyi jellegű probléma, az illetékes hatóságot a kormányhivatalban találod -> munkaügyi felügyelőség/foglalkozás-felügyeleti hatóság.
Remélem, hogy nem több hónapja tudod, hogy feketén foglalkoztat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!