Hogy találom meg a munka törvénykönyvében njt.hu oldalon a felmondási időre vonatkozó részt?
Munkavállalói felmondássom beadtam. Amiben leírtam, hogy 30 napos felmondási idővel szeretném megszüntetni a munkaviszonyom. Felettesem azt írta emailben, hogy nem tart igényt a felmondási időre, elengedi.
Én viszont le szeretném tölteni mivel később tudok csak munkába állni.
Itt az oldalon kaptam egy választ miszerint :
A felmondási időtől kizárólag a dolgozó saját, írásos kérésére tekinthet el a munkáltató"
Ezt a részt szeretném megtalálni a kérdésben feltett oldalon. Akár más hivatalos oldalon. Csak, hogy tudjak mire hivatkozni.
Controll + F billentyú lenyomásával tudsz szövegrészletre keresni.
Vagy google: § felmondási idő
Az általad keresett szöveget így nem fogod megtalálni a törvényben. Ugyanis a törvény szövegezéséből, a felmondási időre vonatkozó szabályozásból lehet ezt egyértelműen levonni, kikövetkeztetni.
A felmondási idő, - ahogy előttem már írták - egy automatikus dolog, mert a törvény előírja. Nem dönthet saját hatáskörben erről egyik fél sem másképp.
"Amiben leírtam, hogy 30 napos felmondási idővel szeretném megszüntetni a munkaviszonyom. "
Ilyet teljesen felesleges beleírni, mert mint mondtam, nem Te vagy a másik fél mondja meg, hogy mi van a felmondási idővel, hanem a törvény írja elő. Azt pedig mindkét félnek be kell tartania.
Dolgozói felmondás esetén az MT szerint 30 nap a felmondási idő. Pont. Ha a munkáltató nem tart igényt a munkádra, akkor maximum felment a munkavégzés alól, de bérezés jár rá. Viszont a felmondási idő lejárta előtti időpontban Ő önkényesen nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat. Viszont ha Te írásban arra kéred, hogy a felmondási idő előtti X. Y. napon szüntesse meg a munkaviszonyodat, arra rábólinthat, ha valóban nincs szüksége a munkádra, mivel ilyenkor a felmondási idő tulajdonképpen őt védi. Ez egy egyezség lesz kettőtök részéről a felmondásodon belül.
De ha Te ilyet nem kérsz tőle, akkor ő nem szüntetheti meg előbb a munkaviszonyodat, mint ahogy a felmondási időd lejárna, hiába is szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!