Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek gáz MSc diplomával...

Szerintetek gáz MSc diplomával rendelkező mérnökként elmenni építőipari szakmát tanulni?

Figyelt kérdés

Gyerekként folyton azt hallgattam, hogy tanuljak, menjek egyetemre és majd kiemelkedően fogok keresni. Hát a nagy l*faszt. Utolsó éves MSc-s vagyok és duális képzésben tanulok. Mindenki a munkahelyemen ki van akadva hogy a tanarok, sofőrök stb milyen nagy emeléseket kapnak és, hogy már jobban megérné nekik is buszsofőrnek menni (senior mérnökök). Azok a volt osztálytársaim, akik a szaki utat választották vagy már saját vállalkozásuk van több éve, vagy már nagyon ügyesek a szakmájukban és annyit kerestek, hogy több milliójuk van felrerakva. A mostani keresetüket talán 4-5 év múlva élerem. A vállalkozókét soha.

Már azon vagyok, hogy elmegyek és elvégzek egy burkolói, villanyszerelői tanfolyamot. Csak teljesen kudarcként élném meg. Kidobtam 5,5 évet (+5 év gimi, 3 év szakmunkás képző helyett) a semmiért.

Napok óta a sírógörcs kerülget, hogy miért hallgattam azokra, akik az egyetemet mondták.

Ja és erre még rájön, hogy elkezdtek külföldi mérnököket alkalmazni, higy letörjék még ezt a lószar bért is. Az itt tanuló ázsiaiakat/afrikaiakat.

És meg erre fog rájönni a Rogán nagyszerű ötlete, hogy adókedvezményt kapjanak azok a cégek, akik 60% alkalmaznak külföldieket.

Más gondolt már ezekre a dolgokra? Van aki lépett a szakma tanulás felé? Hogy sült el?

febr. 3. 19:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
97%

9 Külföldön egyáltalán nem elképzelhetettlen... Meg mennyi túlórával? stb

8 A világ kegyetlen ....

febr. 3. 22:39
 12/36 anonim ***** válasza:
65%

#4-es vagyok, ez BP, autóipari nagyvállalat.

Br. 1M350 + 12% bónusz + nettó 45 cafeteria kp-ben

Ez nettó 1.050.000 Ft

febr. 3. 22:55
 13/36 anonim ***** válasza:
16%

"Gyerekként folyton azt hallgattam, hogy tanuljak, menjek egyetemre és majd kiemelkedően fogok keresni. Hát a nagy l*faszt."

Igazuk volt, arról nem tehetnek hogy egy értéktelen büfészakot választottál.

Tessék itt egy álláshirdetés DevOps Engineer / Site Reliability Engineer munkakörre:

[link]

Havi 6,2 millió forintot kínálnak 4 éves tapasztalatra teljes home officeból. Majd szólj ha tanulatlan szakmunkásként ezt megkeresed 8 óra munkával.

Az én fizum egyébként 12 400 CHF / hó Machine Learning mérnökként egy svájci cégnél teljes home officeból Magyarországról mérnökinformatikus BSc + alkalmazott matematikus MSc-vel, ami árfolyamtól függően 5 - 5,3M-re jön ki egy hónapban. Tény hogy kereshetnék jobban is, de nagyon jó a csapat, elég nyugis a munka és rugalmas, úgyhogy egyelőre megelégszem ennyivel.

febr. 4. 04:02
 14/36 anonim ***** válasza:
80%

Esetleg az IT-sokat megkérhetném, hogyha nem tudnak értelmesen hozzászólni, akkor ne válaszoljanak és vágjanak fel a fizetésükkel? (Szintén IT, de van némi empátiás készségem) Köszi!

Kérdező, amit érzel, azt kapunyitási pániknak hívják és sokan átesnek rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy amikor elkezdted az egyetemet, akkor pontosan miért kezdted? Azért, hogy sok pénzt keress, mert amúgy mindenáron burkoló akartál volna lenni? Vagy azért, mert szeretted a vegyészi szakmát?

Hidd el egy minőségi váltás normális munkakörben dolgozni értelmiségi közegben. Most gondolj bele, hogy milyen lenne a lenti “3 év alatt elvégeztem egy bsc-t és most milliókat keresek” emberekkel együttdolgozni napi 10 órákat. Én azért váltottam szoftverfejlesztőből olyan irányba, ahol a többségnek van msc-je, mert még az is sokszor minőségi váltás érzetre. A burkolók se gondolom, hogy jobbak.

Feltehetőleg azért mentél egyetemre és azért tanultál, mert neked és a családodnak a tudás mindig is fontosabb volt, mint a vagyon, ami egy eszköz volt a cél érdekében. Lehet, hogy nem leszel olyan gazdag, mint egy villanyszerelő vállalkozó, de valószínűleg 5-6 év múlva nem is akarsz akként dolgozni.

De persze nyugodtan, ha van hozzá energiád hétvégére kereshetsz valami képzést (sajnos okj-k már nincsenek), amivel utána másodállásban tudsz dolgozni. Szerintem kezdj el dolgozni, nézd meg tetszik-e és levelezőn kezdj el továbbtanulni valami szakmát ami tetszik.

febr. 4. 04:18
 15/36 anonim ***** válasza:
37%
#14 Azok, akik itt felvágnak a magas fizetésükkel, kb 10-12 éves kis trollok. Nem hogy diplomájuk, de még érettségijük sincs hiszen még az általánost se végezték el. Anyuci odaengedte őket a gép elé hadd netezzenek egy kicsit lefekvés előtt, biztos ötöst vittek haza.
febr. 4. 07:14
 16/36 anonim ***** válasza:
91%

Ja aki nem IT diplomát szerzett az büfé szak ennyi erővel. Mert ezzel meg az orvosi diplomákkal lehet jól keresni. És aki nem ezeket választotta, azok ássák el magukat.

Nem biztos, hogy az IT is ilyen jól fizető lesz 10 év múlva.

febr. 4. 07:23
 17/36 IgaziÚriember ***** válasza:
21%
Mi az hogy MSc-t végzett "mérnökként"? Milliónyi mérnöki terület létezik a minimálbértől a több milliós fizetésig. Gondolom valami kula mérnöki szakot végeztél aztán jött a döbbenet, hogy vidéken élelmiszermérnökként nem annyit keresel mint az Európai Űrügynökségnél űrrakétamérnökként vagy egy globális bankcsoportban TL kiberbiztonsági mérnökként. Legközelebb mielőtt elvégzel egy kamu szakot érdemes tájékozódni a diplomán túli kilátásokról és fizuról. Tekintsd tanulópénznek az életedből elpazarolt 5 évet.
febr. 4. 13:39
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Mesélj már, hogy szerinted miért kula mérnök a gépészmérnök, vegyészmérnök?
febr. 4. 14:03
 19/36 anonim ***** válasza:
85%
Kiemeltél két oylan dolgot, amire kb 0 esélye van egy magyar mérnöknek. Oersze tudjuk, hogy az IT jól fizet, de nem lehet mindenki IT-s. Így is már túltelített a junior piac. De ne félj lassan nem csak a junior lesz az.
febr. 4. 14:04
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
#18 Ő sem tudja csak böfögi vissza a közhelyeket amit hallott innen-onnan.
febr. 4. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!