Szerintetek meddig fog nőni az építőipari vállalkozók keresete?
Ha megnézzük, hogy 2010-ben mennyit kereset egy burkoló és azt, hogy most mennyit, akkor azt vesszük észre, hogy sokkal jobban nőt a keresetük, mint a diplomásoké. Ugye ez a különféle állami támogatások+a szakmunkás hiány miatt van.
Ezek valószínűleg nem fognak változni. Az államnak érdeke az építőipar pumpálása, fizikai munkát még senki nem akar végezni.
Szerintem egyre többet fognak keresni a szakik, míg a diplomások fizetése nem fog ilyen ütemben nőni. 5-10 év múlva (a mostani öregek kiesnek) már nem a diplomás átlagbér 2-3szorosát fogja megkeresni, hanem 3-5szörösét.
Szerintem lesz egy pont, amikor annyival többet fognak keresni, amikor már egyetem helyet inkább szakinak tanulnak. Pl ha most egy egyszemélyes építőipari vállalkozó meg tudna keresni nettó 3 milliót, akkor már sokkal többen azok lennének.
Emberből amúgy nincs hiány. Rengeteg fiatal pasi elmegy egy gyorsétterembe, árufeltöltőnek, operátornak, takarítónak stb. Nem is értem miért nem tanulnak inkább egy szakmát.
De a vendégmunkások lehet változtatnak ezen. Sok építőipari segédmunkás helyet vesznek majd el, illetve operátorok munkáját is. Nekik valamit kezdeniük kell magukkal, illetve a fiataloknak ez nem egy jövőkép lesz, mert tudják,hogy ezeket lehet a legkönnyebben pótolni.
"Pl ha most egy egyszemélyes építőipari vállalkozó meg tudna keresni nettó 3 milliót, akkor már sokkal többen azok lennének."
Olyan nincs hogy egyszemélyes építőipai vállalkozó..
Minimum 3 fős csapatok vannak, és ha sógorom cégéől indulok ki, a 18 alkalmazottjukkal tavaly 120 milliós osztalékot csinált a bátyjával. Ők ketten tulajdonosok..
Az egyik szakmunkás villanszerelő, a másik meg géplakatos a cégük meg 2013 óta van.
Megkérnék mindenkit, hogy jelentse a kérdést: a kérdező már megkérdezte ezt korábban
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
#4 Nem az én kérdésem.
#2 De van. Pl a burkolók. Nem nagyon visz ék segédet.
Elég szép összeg.
#1 Én is valami hasonlóra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!