Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Béralku kikényszerítése?

Béralku kikényszerítése?

Figyelt kérdés

Üdv!

Adott egy cég, 4 éve dolgozom náluk informatikus munkakörben (kisebb webfejlesztési munkák, rendszergazdai feladatok, szoftver üzemeltetés)

Fizetésem jelenleg nettó 400e

Egy évvel ezelőtt csináltak egy másik céget, ahol kitalálták, hogy majd én felhúzom nulláról a startupot

Arra hivatkozva, hogy nincs bevétel az elején, felkínáltak 50 ezer ftot havonta, feketén, mondván majd ha felpörög az üzlet jól fogok járni

Hát elérkezett az idő, havi 10-15 milliós bevétel van, ennek kb fele haszon

A napokban feltettem a kérdést, hogy akkor mi lesz a munkám gyümölcse, majd azt a választ kaptam, hogy a jelenleginél jóval többet érdemlek, de a válságos gazdasàgi helyzet miatt nem futja többre, nincs bérrendezésre lehetőség még minimálbérre se jelenthetnek be

Nyilván az első gondolatom büntetendő, így arra jutottam, hogy a héten megmondom nekik vagy kifizetik az új cégnél is a nettó 400at vagy nem dolgozok benne egy percet se tovább

Abban a szerencsés helyzetbe vagyok, hogy jelenleg nélkülem nem működhet a cég, ahhoz fel kell vegyenek minimum 3-4 embert vagy külsős fejlesztő céget megbízni, így vagy úgy, milliós költség lenne nekik

Szerintetek mennyire sz*rják össze magukat? Inkább fizetnének 3x annyit csak nekem ne kelljen nettó 800at adni?

2024. febr. 3. 14:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Úgy érzem itt te nyerted most el a balfasz jelzőt"

Nem, te kérdezgeted itt, hogyan kuncsorogj emelésért. Mint írtam, én simán csak váltok.

2024. febr. 3. 18:36
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

#9 kérdező szimplán egy másik válaszoló vagyok.

A gond azzal van hogy ezek csak igérgetések, cserébe kb 2x annyit dolgozol fizetetlenül.

50 ből hacsak nem mucsugaröcsögén laksz nem kapsz albit, max szobát. Egy vidéki közepes városban is 100 felett vannak az albik.

4 év tapasztalatot, ha rendesen eladod magad és jó CV/ interjúzást csinálsz akkor medior fizetéseket kaphatsz ami 1.2 milliótól indul BPn ami 800 nettó. Jelenleg pedig 400 at viszel haza, a másik 400 csak a te fejedben van, az alapján amit elmondtál nem is fog a közelébe érni amit ők adnának.

Ugyan én nem foglak lebalfaszozni de a válaszolónak igaza van mégha nyers is a megfogalmazás. Simán léphetnél még vidéken is jobb fizura és körülményekre, ehelyett várod a cégtől a sült galambot mikor bizonyították magukról hogy megbízhatatlanok.

2024. febr. 3. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!