Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Béralku kikényszerítése?

Béralku kikényszerítése?

Figyelt kérdés

Üdv!

Adott egy cég, 4 éve dolgozom náluk informatikus munkakörben (kisebb webfejlesztési munkák, rendszergazdai feladatok, szoftver üzemeltetés)

Fizetésem jelenleg nettó 400e

Egy évvel ezelőtt csináltak egy másik céget, ahol kitalálták, hogy majd én felhúzom nulláról a startupot

Arra hivatkozva, hogy nincs bevétel az elején, felkínáltak 50 ezer ftot havonta, feketén, mondván majd ha felpörög az üzlet jól fogok járni

Hát elérkezett az idő, havi 10-15 milliós bevétel van, ennek kb fele haszon

A napokban feltettem a kérdést, hogy akkor mi lesz a munkám gyümölcse, majd azt a választ kaptam, hogy a jelenleginél jóval többet érdemlek, de a válságos gazdasàgi helyzet miatt nem futja többre, nincs bérrendezésre lehetőség még minimálbérre se jelenthetnek be

Nyilván az első gondolatom büntetendő, így arra jutottam, hogy a héten megmondom nekik vagy kifizetik az új cégnél is a nettó 400at vagy nem dolgozok benne egy percet se tovább

Abban a szerencsés helyzetbe vagyok, hogy jelenleg nélkülem nem működhet a cég, ahhoz fel kell vegyenek minimum 3-4 embert vagy külsős fejlesztő céget megbízni, így vagy úgy, milliós költség lenne nekik

Szerintetek mennyire sz*rják össze magukat? Inkább fizetnének 3x annyit csak nekem ne kelljen nettó 800at adni?

2024. febr. 3. 14:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Jól pozicionáld be magad add elő hogy te tudásod 2 ember melója ami plusz kiadás lenne ha elmész , neked kell 850 nettó (ebből ha alkudik engedsz 800 ) . Ha nem adnak ennyit akkor sétálsz de nem mondasz se valósat se kamut hol keresgélsz mert lekérdezik és előre lejáratnak . Azt megéltem hogy import export területen a srác 3 nyelvet IT mindet vitt önállóan , kért netto 50 többet mert az tandíjra kellett . A cégvezér fresssnaffff elküldte hogy nem jár neki ez egy speci hely becsülje meg , kilépett jobb helyen többet kapott . Helyette felvettek egy irodástitkárt meg egy arcot aki tudott nyelveket . Sokat megtakarithatott plusz 1 ember bérén a 85 ezer brutto helyett plusz betanítas .
2024. febr. 3. 14:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Szerintem tudják ők ezt, csak bepróbálkoztak hátha elfogadom a helyzetet

Az új cégnél van 3 tulajdonos (pénzügyi dolgokat ők végzik)

Minden másra itt vagyok én, feketén, ergo a cégnek papíron 0 munkavállalója van

2024. febr. 3. 15:08
 3/12 A kérdező kommentje:

Hozzáteszem eszembe se jutott 800at kérni, úgy számoltam kb adnak pluszba 200at, így 600 nettóval kibékülök

De ez a bepróbálkozàs úgy felhúzott, hogy 800 vagy viszlát...

2024. febr. 3. 15:14
 4/12 anonim ***** válasza:
43%
Sosem értettem azokat a balfaszokat, akik IT területen emelésért kuncsorognak, mikor sokkal nagyobbat lehet lépni váltásokkal.
2024. febr. 3. 15:38
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem minden esetben jobb a váltás

A jelenlegi helyemen havi 2x kell bejárnom, többi home office

Nincs a nyakamba a főnök, nem baszogat senki, úgy dolgozom ahogy kedvem tartja, amíg nem megy a munka rovására

2024. febr. 3. 15:44
 6/12 anonim ***** válasza:
55%
És úgy gondolod a több ezer másik munkahely között nincs ilyen, vagy ennél jobb?
2024. febr. 3. 16:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy így gondolom

Ahogy írtam is, tovább állok ha nem egyezünk meg

Úgy érzem itt te nyerted most el a balfasz jelzőt, ne cifrázd a helyzetet

2024. febr. 3. 17:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát alapból nem mentem volna bele a feketén fizetésbe meg a nem fizetésbe.

,,majd ha felpörög az üzlet jól fogok járni" ezt max akkor hiszem el ha tulajdonos vagyok az üzletben.

"Új cégnél is kifizetik a 400 at"

Magyarul a jelenlegi helyen egy full junior programozó is jobban keres nálad.

Én ezek után biztosan nem dolgoznék egy ilyen simlis helyen ahol allulfizetnek és ígérnek fűt meg fát és semmi se lesz belőle.

2024. febr. 3. 17:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Ugye, hogy tudsz te balfaszozás nélkül is véleményt alkotni

Ugyan így gondolom, de ha valami csoda folytán megadják a 800-at ami már hivatalos, akkor miért ne

Azt azért tudni kell, hogy vidékről beszélünk, itt nem keres egy junior programozó nettó 600at

Pesten persze megkeresi, aztán kifizet egy bérelt lakásra 150-200 ezret, vidéken kisvárosban ez 50 ezerből megvan

2024. febr. 3. 17:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne Pestre dolgozni vidékről? Ahogy mondtad, most is nagyrészt HO-ban vagy, ugyanezt megcsinálhatnád Pesten, és nem kell fizetni albérletet (vagy esetleg full HO-ban is lehetnél).
2024. febr. 3. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!