Mit szoktok ehhez? Adómentességet kapnának a programozócégek - de csak ha külföldieket alkalmaznak.
Remélem itt van a Balázskázós egyed is. Eddig is rossz volt az IT piac, na de ezek után?
Kaptam folyamatosan az ívet, hogy majd az én burkolói munkámat veszik el a filippínók, indiaiak. Hát nem úgy tűnik. Míg ezek között nincs olyan, aki szaktudással ide jönnek, addig elég sok indiai programozó van.
Dötöljek még ha értem ezeket a f*szfejeket. Mi a bánatos lószart akarnak? Ez mire lesz jó? Nem elég, hogy nem adóznak még a munkavállalók sem itt fogják a pénzt elkölteni. Letörik a magyar béreket stb.
Aki követi a politikát meg átlátja ezeket, az mondja már meg, hogy miért jó nekik ez.
“Letörik a magyar béreket”
“miért jó nekik ez”
Ez a koncepciójuk, a stratégia. Magyarország olcsó tömegmunkás pool. Ezt segítette eddig a forint leértékelése, de ez az eszköz már teljesen kimerült, újabb módszerek kellenek: kici sárga miénk vendégmunkász
Az a pénz amit ezek a leendő cégek nem fizetnek be a munkavállalók után és az iparűzési adó, valahol máshol kamatostul visszajön vagy az államkasszábba, vagy az ő zsebükbe.
Az biztos, hogy egy ilyen húzással a multi szoftvercégek számára elgondolkodtató lesz a magyarországi üzemeltetés. Első tipp: ingatlanmutyi. Még több irodaház, továbbá az ingatlanpiacon vásárlóképes lakossági létszám növelése, ezeknek az embereknek lakás is kell. Még több lakópark. Mikor meg már idecsődítették a cégeket, munkaerőt, megszüntetik az adókedvezményeket és mindenki adózik mint a kisangyal. :D Az hogy ez a magyar munkavállaló bérében hogyan mutatkozik meg, nekik másodlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!