A közösségi közlekedés, a közlekedéstervezés és az ehhez kapcsolódó területek érdekelnék és szeretnék később ilyen területen dolgozni, akkor Győrben a közlekedésmérnöki szakra érdemes jelentkezni?
Figyelt kérdés
2023. aug. 10. 17:07
2/7 A kérdező kommentje:
Az eddig olvasottak alapján ilyen területen jobb döntés az, mint a BME.
2023. aug. 11. 17:52
3/7 anonim válasza:
Mindenképpen. A tanszék elég erősen foglalkozik közlekedéstervezéssel, így nyilván ez (is) domborodik ki a győri képzésben. MSC-n pedig már kifejezetten közlekedésmodellezés szakirány van.
4/7 A kérdező kommentje:
Levelezőn amúgy mennyivel nehezebb? Mert a legtöbb állami félévemet már elhasználtam, de azon a területen nem találom magam. Ezért is fognék bele és az már csak így lehetséges.
2023. aug. 11. 20:45
5/7 anonim válasza:
Hmm, ezt nem tudom. Valamivel biztos könnyebb, mert konzulensem csinálja az MSc-t és már a BSc-nél sem voltak nekik modellezési projektjeik pl. PTV Visum/Vissim-ben, sem egy OpenTrack-ben ha jól tudom. Írj egy levelet a tanszéknek vagy a TO-nak vagy hívd fel őket és biztos elmondják, hogy mik a különbségek. BSC-vel pedig ha van kérdésed akkor írj nyugodtan.
6/7 anonim válasza:
Sajnos sztem nem a legjobban fizetett mérnöki terület, elég forrás hiányos a közösségi közlekedés a hírek szerint legalábbis, nem kell csodálkozni ha netán még a mérnöki bérek is gyenguszok ezen a területen. Aztan persze kinek mi számít jónak, egyéni igények. Persze tanulni mindig megéri, de azért sztem felnőttként munka mellett már az anyagi megterülési oldalát is nézni kell a dolgoknak. Ha jól emlékszem a számokra, pár hete pont láttam egy Mávos allashirdetest ahol kezdő kozlekedesmernokoket kerestek. Asszem bsc diplomával brutto 400 koruli fizetés volt megadva nagysagrendileg. Mennyi az, 260 netto ? Egy villamosmernok hasonlitáskeppen meg 400 netto korul is kezdhet.
7/7 anonim válasza:
Nagyon átgodolnám ezt a szakot, ha fontos a jó fizetés akkor meg pláne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!