1/25 anonim válasza:
Szerinted melyikünk rendelkezik az ország összes kereseti adatával? Segítek, egyikünk sem, így kénytelenek vagyunk elfogadni, amit a KSH közöl. A 620 ezer - mint azt az átlag szó sugallja - nyilván nem azt jelenti, hogy mindenki ennyit keres. Sőt, a medián lényegesen alacsonyabb ennél, 489 400 forint, ami azt jelenti, hogy az emberek fele ennél kevesebbet keres.
3/25 anonim válasza:
10 ember keres havi 100 ezret, 2 ember pedig keres havi 1 milliót. Akkor az atlagkereset 250e :).
4/25 anonim válasza:
Azért a milliárdosok vagyona felhuzza az átlagot.
6/25 anonim válasza:
Igen, de ebbe beletartozik a sok minimálbérre bejelentett, valójában sokkal többet kereső ember is (nem véletlenül emelik a minimálbért ilyen jelentős mértékben évről-évre...).
Valójában sokkal jobb a helyzet, mint amit a statisztika sugall, én például a rokonságomban nem ismerek olyan embert akinek ilyen kevés lenne a bruttó fizetése.
7/25 anonim válasza:
K onkrét adatokat mondok az elmult évből kezdőfizuknak bkv 430 bruttó fkf 540 bruttó biztonsági cégek bgarantàlt bérminimum
.. Ezek kezdo bérek mégcsak nem is vezető vagy diplomás munkakörökben szóval szerintem a 620 bruttó nagyjàból reális a munkásosztályt nézve! A politikai katonai osztály és a rendvédelem szerintem ebben a statisztikàban nem szerepel, csak a civilek!
8/25 anonim válasza:
Ismerosi korombol senki nem keres brutto 800k alatt es nem csinal a legtobbje semmi kulonos munkat
9/25 anonim válasza:
Mindig megkerdi ezt egy proli amikor kijon az uj jelentes...
10/25 anonim válasza:
Ez az átlag. Az átlagot felfelé húzzák az extrém magas értékek. A medián inkább mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!