Borsod, 1000 párszáz fős falu. Itt már egy 8 általánossal is napi 17 ezret kapnak. Minden nap munka még hétvégén is lehet menni.
Ez szerintem elég komoly összeg, ahhoz képest, hogy ha nem építőipari dolgozó vagy, akkor kb 200-250 ezernél nem tudsz többet kapni, max ha jó diplomád van. De a 3-5 éves tapasztalattal rendelkező diplomás ismerőseim megállnak 400 ezernél.
#19 Hol írtam, hogy milliókat keresnek? Azt írtam, hogy felénk többet kapnak, mint sok diplomás.
#20 El vagy tévedve.
2024. jan. 27. 11:30
22/28 anonim válasza:
Persze, többet kapnak...szezonban feketén. Ez is relatív: egy devops mérnök simán millió fölött keres nettóban, akkor képzeld el mennyi lenne a fizetése ha nem adózna. És azért az sem mindegy, hogy otthonról egy laptoppal dolgozik, a segédmunkás meg a retkes építkezésen tolja egész nap a talicskát.
2024. jan. 27. 12:06
23/28 A kérdező kommentje:
Persze. Egy orvos, IT-s többet keres. Viszont akkor már bele lehetne menni, hogy egy szaki mennyit keres, akár egy segéddel vállalkozva.
Itt csak az lepet meg engem, hogy bármilyen "hülyegyerek" ennyit tud keresni.
A fekete munkával nekem nem lenne bajom. Ha tehetném én is úgy csinálnám. F*aszon sem akar itt adózni, tb-t fizetni, nyugdíj meg ha lesz is, nagyon kevés.
2024. jan. 27. 12:10
24/28 anonim válasza:
Amúgy meg ki lehet próbálni milyen kellemes nyáron 40 fokban betont keverni. Én csináltam amikor gimibe jártam, nyári szünetben elmentem trógerolni. Arra jó volt, hogy motivációt kapjak a tanuláshoz.
2024. jan. 27. 12:13
25/28 A kérdező kommentje:
#24 Én is csináltam, de én már 7. osztálytól. Anyám egyedül nevelt és kellett a pénz. Szóval tudom milyen munka.
2024. jan. 27. 12:17
26/28 anonim válasza:
Akkor melyiket csinálnád szívesebben? Pl bérszámfejtés otthonról ho-ban nettó 400000-ért vagy segédmunka feketén napi 10-12 órában egy retkes építkezésen 500000-ért? Tudod engem pont nem érdekel, ha egy segédmunkás a dupláját keresi mint én. Szeretem a munkámat mert kreatív, tudok fejlődni, és nem kényszerből csinálom. Ráadásul nem egy iskolázatlan kőműves vállalkozó a főnököm, aki vagy kifizet vagy nem.
2024. jan. 27. 12:24
27/28 A kérdező kommentje:
Számomra nem kérdés,hogy az előbbi. Azt hozzáteszem, hogy felénk (Borsod) nem kap ennyit egy bérszámfejtő. Szóval itt lehet inkább az utóbbit csinálná sok ember vagy költözne. Itt nagyon megfordult a szakmunkás/diplomás fizetés.
2024. jan. 27. 12:31
28/28 anonim válasza:
Az a napi 17000 se olyan borzasztó nagy összeg, 20 napra 340000. És nem hiszem, hogy valakinek egy hét kemény trógerolás után még van kedve szombat vasárnap is dolgozni menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!