Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felétek mennyit keresnek a...

Felétek mennyit keresnek a segédmunkások? Hol?

Figyelt kérdés

Borsod, 1000 párszáz fős falu. Itt már egy 8 általánossal is napi 17 ezret kapnak. Minden nap munka még hétvégén is lehet menni.

Ez szerintem elég komoly összeg, ahhoz képest, hogy ha nem építőipari dolgozó vagy, akkor kb 200-250 ezernél nem tudsz többet kapni, max ha jó diplomád van. De a 3-5 éves tapasztalattal rendelkező diplomás ismerőseim megállnak 400 ezernél.

2024. jan. 20. 17:26
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

#16 Gondoltam.

#19 Hol írtam, hogy milliókat keresnek? Azt írtam, hogy felénk többet kapnak, mint sok diplomás.

#20 El vagy tévedve.

2024. jan. 27. 11:30
 22/28 anonim ***** válasza:
Persze, többet kapnak...szezonban feketén. Ez is relatív: egy devops mérnök simán millió fölött keres nettóban, akkor képzeld el mennyi lenne a fizetése ha nem adózna. És azért az sem mindegy, hogy otthonról egy laptoppal dolgozik, a segédmunkás meg a retkes építkezésen tolja egész nap a talicskát.
2024. jan. 27. 12:06
 23/28 A kérdező kommentje:

Persze. Egy orvos, IT-s többet keres. Viszont akkor már bele lehetne menni, hogy egy szaki mennyit keres, akár egy segéddel vállalkozva.

Itt csak az lepet meg engem, hogy bármilyen "hülyegyerek" ennyit tud keresni.

A fekete munkával nekem nem lenne bajom. Ha tehetném én is úgy csinálnám. F*aszon sem akar itt adózni, tb-t fizetni, nyugdíj meg ha lesz is, nagyon kevés.

2024. jan. 27. 12:10
 24/28 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ki lehet próbálni milyen kellemes nyáron 40 fokban betont keverni. Én csináltam amikor gimibe jártam, nyári szünetben elmentem trógerolni. Arra jó volt, hogy motivációt kapjak a tanuláshoz.
2024. jan. 27. 12:13
 25/28 A kérdező kommentje:
#24 Én is csináltam, de én már 7. osztálytól. Anyám egyedül nevelt és kellett a pénz. Szóval tudom milyen munka.
2024. jan. 27. 12:17
 26/28 anonim ***** válasza:
Akkor melyiket csinálnád szívesebben? Pl bérszámfejtés otthonról ho-ban nettó 400000-ért vagy segédmunka feketén napi 10-12 órában egy retkes építkezésen 500000-ért? Tudod engem pont nem érdekel, ha egy segédmunkás a dupláját keresi mint én. Szeretem a munkámat mert kreatív, tudok fejlődni, és nem kényszerből csinálom. Ráadásul nem egy iskolázatlan kőműves vállalkozó a főnököm, aki vagy kifizet vagy nem.
2024. jan. 27. 12:24
 27/28 A kérdező kommentje:
Számomra nem kérdés,hogy az előbbi. Azt hozzáteszem, hogy felénk (Borsod) nem kap ennyit egy bérszámfejtő. Szóval itt lehet inkább az utóbbit csinálná sok ember vagy költözne. Itt nagyon megfordult a szakmunkás/diplomás fizetés.
2024. jan. 27. 12:31
 28/28 anonim ***** válasza:
Az a napi 17000 se olyan borzasztó nagy összeg, 20 napra 340000. És nem hiszem, hogy valakinek egy hét kemény trógerolás után még van kedve szombat vasárnap is dolgozni menni.
2024. jan. 27. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!