Felétek mennyit keresnek a segédmunkások? Hol?
Borsod, 1000 párszáz fős falu. Itt már egy 8 általánossal is napi 17 ezret kapnak. Minden nap munka még hétvégén is lehet menni.
Ez szerintem elég komoly összeg, ahhoz képest, hogy ha nem építőipari dolgozó vagy, akkor kb 200-250 ezernél nem tudsz többet kapni, max ha jó diplomád van. De a 3-5 éves tapasztalattal rendelkező diplomás ismerőseim megállnak 400 ezernél.
#3 Pontosan nem tudom. Egy munkájukat láttam az térkövezés volt. A vállakozó kőműves azt tudom.
De ők erdőn dolgozók is napi 17-20 ezret kapnak, csak ők nagyon ki vannak téve az esőnek.
Ha értesz valamennyire a villanyszerelz, akkor ők napi 20ért vannak. Nem kell villanyszerelőnek lenni.
Igen lehet kapnak napi 17 ezret, de valszeg feketén, bejelentés nélkül, vagy szürkén, minimálra bejelentve, többi zsebbe.
Egyébként meg hétvégi (vagy heti pihenőnapon) történő munkavégzést 100%-os pótlékkal kell fizetni az MTK. szerint. Csaxólok.
#7 A legtöbb helyen nem is lehet ennyit dolgozni. Az építőipariban legalább lehetőség van.
A fekete bejelentést meg hagyjuk kérlek. Te szívesen adózók ennek a kormánynak? Te szívesen fizetel a minimálisnál több tb-t? Ha 30 alatti vagy, akkor nyugdíjad meg nem lesz, hiába fizeted.
Ha tehetném én is full feketén nyomnám.
Ja, 17 ezer. Se fizetett szabadság, se bejelentés, se tb (tehát ha beteg leszel egy forintot sem kapsz) se cafeteria és egyéb juttatások. Nincs munkaszerződésed vagyis semmi garancia nincs rá, hgy a munkáltatód kifizet. Kint rohadsz egy poros, koszos építkezésen
nyáron melegben, télen hidegben, nincs egy normális mosdó, délben meg ebédelsz a cemetesszákon. Tényleg megéri még a h.lyének is. Főleg annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!