Illegális könyvekből animációt készíteni és feltölteni a közöségi médiára?
Szeretek olvasni és animálni is és gondoltam amiket elolvasok könyvet,arról készítek egy max talán 10 perces kisfilmet és megosztom a tiktokon vagy a youtubon.
Ezzel talán kedved csinálni egy-egy könyvhöz. Vagy csak egy sziplán szép történetnek fognák fel az emberek, ami megmosolyogtatja az illetőt, akinek tetszik.
De ha ez illegális, mert valami szerzői jogot sértek azzal,h nem kérdeztem meg az írót, hogy használhatom-e a történetének egy részét és azzal nyerésgedem, akkor nem csinálok ilyet.
Mert ugye ha felkapott vagy tiktokon vagy youtubon akkor azért fizetnek
Az engem is érdekelne, hogy egy mű honnan számít jogvédettnek. Mert gyakorlatilag a mémek között is gyakran megfordulnak például filmrészletek...
Egy könyvajánló nem hiszem, hogy jogsértő lenne, ha nem felolvasod hangoskönyvként. Ha az animáció saját munka lenne, saját rajzokból, azzal a résszel biztosan nem lenne szerzői jogi probléma.
Csak sterintem ne a cselekmény rövid elmesélése legyen, hanem legfeljebb kedvcsináló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!