Milyen könyvekből, videókból, segédanyagokból, stb. érdemes tanulnom a tőzsdéről?
Kezdetnek bármilyen pénzügyek alapjai tankönyv megteszi, ami tisztázza a fogalmakat; helyére teszi, hogy milyen gazdasági szereplők vannak, mi az a pénzpiac, mi a tőkepiac, ott kik a spekulánsok, kik a brókerek, ki az elszámolóház, kik a befektetők, kik a kibocsátók, melyiknek mi a szerepe… milyen pénzügyi instrumentumok vannak, azoknak mik a tulajdonságai és hogy kell őket értékelni, mi az a kockázat, mit jelent a pénz időértéke, mi a hozam, mi a hozamgörbe, ez hogyan hat az árfolyamokra, mi a kockázat és a hozam közötti összefüggés…
Ha ezek megvannak már nem lesznek olyan mondataid, hogy “tőzsdébe fektetek”.
Innen lehet tovább indulni a vállalatértékelés irányába, ami segít az egyes részvények megítélésében, hogy szerinted olcsók vagy drágák.
Szia! Először kezdj olyan anyagokkal, amelyeket ingyenesen el tudsz érni.
Blogok:
-kiszamolo.hu,
-szendreiadam.hu
-elemzeskozpont.hu
Vlogok:
-Kiszámoló Akadémia,
-Elemzésközpont videók,
-Bence Balázs videói,
-Moneyvlog,
-Hozamvadász,
-Kékesi Dóri videói,
-Szendrei Ádám videói,
Majd jöhetnek a könyvek:
Bence Balázs: A sikeres kereskedő,
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon
Ezekből így összességében már nagyon jó alapot lehet építeni és én úgy gondolom, nincs is szükség fizetős képzésekre. Legalábbis nálam bevált. Én nem foglalkozom daytraddel, árupiaccal, nemesfémekkel, egyedi részvényeket sem veszek. A kötvényportfólióm különböző lejáratú magyar állampapirokból áll, a részvényportfólióm csak ETF-ekből(európa, USA, világ), próbálom tartani a 30% kötvény-70% ETF arányt, így évente súlyozom. Ez az én stratégiám; lehet, nem a legjobb, de nálam bevált, nyugodtan alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!