Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenki azt mondja, hogy...

Mindenki azt mondja, hogy milyen rossz a fizetés az országban, közben BMW-vel, meg Mercivel járnak az emberek, hogyan?

Figyelt kérdés

A kérdésem az a fizetésekre irányul.

Én 23 éves vagyok, jelenleg 265 ezret keresek.

Mindenki panaszkodik nekem, hogy milyen elszegényedés van az országban, és nem lehet megélni… e-közben BMW-vel, Mercivel járkálnak, hogyan?

És meglepődnek, mikor nekem egy 1000 forint sok egy szelet pizzáért.

Hallom, hogy nem tud megélni, de még semelyiküknek nem volt olyan helyzet, hogy a hónap utolsó hetében 0 forintja volt, ez hogy lehet

2024. jan. 11. 17:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
42%

1 - Céges lizing 5 évre, havi 100 ezer a flotta (kb), mire odajut hogy meg kell venni, csődvédelmet kér a cég.

2 - Ha alkalmazott vagy autós cégnél, kb havi 30-40 ezerért már e-bmwt e-golfot bérelhetsz.

3 - bármilyen új szalonautó 10-20% önerővel kihozható a kereskedésből, bárkinek.

A drágának látszó kocsi a már em nagy szám.

Kivéve ha egy Ferrari vagy Mclaren vagy Bentley (ezek hivatalosan is luxusautók), na arra nem sok opció van ami átlagembernek is elérhető,

De még a Porschékra, Brabusokra, AMG mercikre is vannak trükkök, és önerős lízingek.

2024. jan. 11. 18:44
 12/18 anonim ***** válasza:
12%
10: de ugye azt tudod, hogy ha céged van, a lízinges autó a hitellel együtt sokkal olcsóbb, mintha adózva kivennéd a nyereséget a cégből és úgy vennéd meg a kocsit?
2024. jan. 11. 18:59
 13/18 anonim ***** válasza:
12%
#12 a kérdésre a válasz.. amit írtam. Pont ezért lát sok ilyen autót kérdező, mert a többség lízing. Potom összegért kihozzák az amúgy drága kocsikat.
2024. jan. 11. 19:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Így van 13, meg ott vannak a jó öreg biztosítózós trükkök is, a végső aduász meg az "ellopták", közbe átütik / eladják eu-n kívül. Biztosító meg tejel...
2024. jan. 11. 22:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Az nem újdonság, hogy van egy durván 150 ezer főnyi vállalkozói/vállalati közép/felsővezetői réteg aki ilyen autókkal jár.

Ha ezt kivetíted, azzal mellélősz eléggé.

2024. jan. 12. 00:59
 16/18 anonim ***** válasza:
A drága kocsik nagyrészt lízingelve vannak, és ahogyan a 15-ös írja, nagyrészt céges autók vagy el vannak számolva céges autóként. Egy jól menő vállalkozó simán elszámol költségként havi 500 ezer forintot lízingre, az meg 84 havi lízingre összesen 42 millió (amiért kapsz egy ~25 milliós kocsit, ami valójában ~30 milliós kocsi lealkudva). Stb.
2024. jan. 12. 06:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért mert jól élnek, csak sír a szájuk mert ostobák.
2024. jan. 12. 11:05
 18/18 anonim ***** válasza:

A megfigyelés jó, tényleg sok a bmw-s, merci-s, azonban ezek kb. 20éves kocsik, agyon vannak tákolva, meg csak a rozsda tartja össze őket. Egymilliónál nem nagyon érnek többet max. másfél.

Akinek igen drága autója van, most ugye az elektromos az új bolondéria, ott meg rajta van a sok hitel.

Ingatlannál ugyanez, van egy látszatfenntartás, de ott a sok hitel, szóval a magja az egésznek rohadt.

Egy alma is lehet kívülről szép piros, miközben a belseje rohadt.

2024. jan. 12. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!