Egy beigért, de valamiért nem teljesített fizetésemelést hogyan lehetne súrlódás nélkül megérdeklődni/számonkérni?
Van egy egész jó munkahelyem, ahol bár nagyon sok a munka (tényleg extrém) és sokat kell túlórázni, de jók a kollégák, jó a főnök, stb.
December első pár napjában a megnövekedett munka miatt, illetve a
betegség miatti hiányom alatt bekövetkező káoszt, és valódi munka értékemet látva, a főnök magától jelezte, hogy kicsivel átlag feletti fizetésemelést fogok kapni. S azt ígérte, hogy januárban már az emelt béremet fogják utalni, de nem részletezte hogy pontosan mennyit.
Persze izgatottan, és kíváncsian vártam, és a mai nap volt a fizetésnap.. Azonban sajnos a szokásos összeget utalták csak.
Hogyan tudnám megérdeklődni, hogy mi a helyzet anélkül, hogy türelmetlennek, vagy tolakodónak tűnnék?
Zárkozott, és introvertált vagyok és nehezemre esik a sima small talk is, nemhogy egy ilyen kérdés felhozása, és picit tanácstalan vagyok. Ötletek? :)
"Hogyan tudnám megérdeklődni, hogy mi a helyzet anélkül, hogy türelmetlennek, vagy tolakodónak tűnnék?"
Miért tűnnél türelmetlennek vagy tolakodónak? Azt ígérte, hogy januárra emelt bért kapsz, megtörtént a fizetés átutalása és ez nem így történt. Innentől kezdve nincs mire várni, jelzed felé objektív módon, hogy a várakozással ellentétben továbbra is régi összeget kaptad, mi lehet a probléma.
(Januárban a decemberi béredet kapod. A januári emeltet február elején fogod)
Tedd ki az asztalodra a felmondóleveledet, ami a februári fizetésnapra van dátumozva. A bejövő utaláskor dől el, hogy aláírva leadod-e a HRnél…
"Hogyan tudnám megérdeklődni, hogy mi a helyzet anélkül, hogy türelmetlennek, vagy tolakodónak tűnnék?"
- Képzeld főnök, az asszony azzal gyanúsít, hogy k.rvákra szórom a pénzt.
- És miért gondolja ezt?
- Mert 40 ezerrel kevesebbet vittem haza, mint amennyit igértél. :-(
Sehogy. Ha nincs róla aláírt papírod akkor nem létezett efféle ígéret csak te meséled be magadnak.
De ha nem tetszik bármikor átmehetsz máshova dolgozni...
Szia Péter, tudunk kicsit beszélni? (Nyilván ha nem tegezödtök módosítod.)
Azt fogja mondani, hogy persze. Elmentek egy tárgyalóba vagy ilyesmi...
Arról lenne szó, hogy decemberben azt ígérted a januári fizetésem nagyobb lesz, mi ezzel a helyzet?
Te tudod, hogy milyen a kapcsolatotok, én a főnökömnek konkrétan ezeket a szavakat mondanám. Nem hülye pontosan tudná, hogy mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!