Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet bekerülni manapsá...

Hogyan lehet bekerülni manapság a közszférába dolgozónak?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok és eddig minden munkahelyemen halálra güriztem magam és rengeteget túlóráztam. A nagynéném anno véletlen került be hirdetésre jelentkezve egy önkormányzati munkakörbe.58éves és előrehozott nyugdíjba szeretne menni. Sokkal magasabb iskolai végzettségem van, mint neki, bankos gyakorlataim stb. Kértem, hogy adja be az önéletrajzom, amikor felmond. Amikor a felmondásáról beszélt a főnökével és megemlítette az önéletrajzom, akkor a főnöke azt mondta, hogy le se adja az önéletrajzom, mert már tudja, hogy kit visz a helyére. Az elmúlt pár évben, amióta ő a főnök, már 4 ismerősét vette fel. Szerintem ez felháborító!
2010. okt. 22. 13:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

13:57 ha lenne internet ;) ez nem olyan hivatal...intranet van, de még azon se sok minden van (de nyilván előbb-utóbb pendriveon lesz bevíve a könyv, meg hasonlók ;)csak gondoltam, nem az első pár hétben kéne ::D

de az ügyféltől már majdnem bocsánatot kértem, mert felháborodtam rajta, hogy milyen hangnemben tárgyaltak velük, pláne hogy a kérelmen 20ezres illetékbélyeg volt ;)

2010. okt. 23. 17:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Olvasgass ilyen blogokat meg cikkeket, és nem akarsz majd oda bekerülni...

[link]

[link]

2010. okt. 25. 04:45
 13/16 A kérdező kommentje:

Jelenleg vállalkozó vagyok. Nyilván a jövedelmem is több, mint egy közalkalmazottnak, de az elmúlt 3 évben nem volt szabadnapom. 2 éves a gyerekem és ha a szomszéd megkérdezi hova megy, azt válaszolja, hogy bankba... És ha megkérdezi, hogy miért, akkor az a válasz, hogy dolgozni...

Engem még ilyenkor is zaklatnak emailen az ügyfeleim, hétvégén is stb... nem merek elmenni nyaralni, hátha pont akkor esik be egy üzlet...

Stresszes vagyok, ideges egyfolytában és cukorbeteg lettem 28 évesen...

A szó legszorosabb értelmében mondom, hogy még a szülés közben is dolgoztam és elég volt!!!!

Napi 8 óra munkát szeretnék, előre kalkulálható jövedelemért...

Mellesleg visszagondolva az eddigi ügyfeleim között, akik közalkalmazottak voltak érdekes módon mindig a munkaidejükből szaladtak ki ügyeket intézni és azt mondták, hogy nem túlóráznak...

2010. okt. 26. 23:47
 14/16 anonim ***** válasza:

A közszolgálat akkor jó, ha VV vagy…

VV = valakinek a valakije…

A nemVV közszolga dolga nem olyan nagyon jó…

És egyre rosszabb lesz…

A korábbi ktv még egész jó leosztás volt, most azonban ez eltűnőben van…

Munkateher – ennek a nagysága viszonylagos, rengeteg az értelmetlen feladat. Sokan azért várnak, pl. a feladat elkezdésével, mert már rájöttek arra, hogy:

1. menet közben minden át fog alakulni, tehát ha gyorsan dolgozol, akkor értelmetlen munkát végzel

2. lehet, hogy az egész feladat okafogyottá válik, ebben az esetben teljesen értelmetlenül dolgoztál.

Hidd el, hogy egy efféle helytől is totál ki lehet készülni…

Nem mindenkiből lesz vezető/szakmai (fő)tanácsadó… Ahhoz nagyon jó kapcsolatok kellenek…

A többiekre meg csak a munka marad és jutalmul évente kapnak egy pocsék értékelést…

Ugyanis jutalmat annak alapján osztanak…

2010. okt. 30. 22:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Ja és leépítés esetén csak egy dolog számít:

Kinek milyen kapcsolatai vannak…

Csak ennyi… semmi több…

2010. okt. 30. 22:21
 16/16 anonim ***** válasza:

"Munkateher – ennek a nagysága viszonylagos, rengeteg az értelmetlen feladat. Sokan azért várnak, pl. a feladat elkezdésével, mert már rájöttek arra, hogy:

1. menet közben minden át fog alakulni, tehát ha gyorsan dolgozol, akkor értelmetlen munkát végzel

2. lehet, hogy az egész feladat okafogyottá válik, ebben az esetben teljesen értelmetlenül dolgoztál."

Kiegészíteném még egy ponttal:

3. Mert az új feladatokat sok helyen aszerint osztják, ki mennyire van leterhelve. Szóval ha állnak az akták az asztalodon, és lógatod a lábadat, akkor nem kapsz semmit, míg ha szorgalmasan megoldasz mindent, akkor a jutalma még több munka. Fizetés persze ugyanannyi...

2010. okt. 31. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!