Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizikai munka minimálbérért?

Fizikai munka minimálbérért?

Figyelt kérdés
Ez az első munkahelyem, apám intézte, ő is itt dolgozik, csak más részlegen. Italokat szállítok ki különböző üzletekbe és vendéglátóhelyekre egy 3.5 tonnás furgonnal. A meló nem csak annyiból all, hogy naphosszat kocsikázok, mert egyedül én pakolom fel és le is az autót. Rendszerint napi 3 fuvarom van, és 800 kg körül alakul egy-egy rakomány. Ez azt jelenti, hogy naponta 2,4 tonnát pakolok kézzel. Vannak nehezen megközelíthető üzletek is, ahová 50 méterre kell bevinni gyalog kettesével a teli sörösládákat. Ráadásul kapkodni kell egész nap, így sem férek bele a napi 8 órába, mert napi 10 órákat dolgozom. Mindezt rongyos minimálbérért! Már az első nap végén fel akartam mondani, de apám azzal basztat, hogy "ilyen a munka" és ő is ezt csinálta évekig és mindenhol ennyit fizetnek érte. Az az érzésem, hogy szándékosan szivat, és meg akar leckéztetni amiért nem mentem egyetemre.

2023. dec. 30. 07:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"de apám azzal basztat, hogy "ilyen a munka" és ő is ezt csinálta évekig és mindenhol ennyit fizetnek érte. Az az érzésem, hogy szándékosan szivat, és meg akar leckéztetni amiért nem mentem egyetemre."

Apád nagyjából igazat mond sajnos...Más helyeken se fizetnek többet vagy csak máshogy tűnik a munkaidő miatt / egyéb miatt.

A lényeg annyi, hogy afizetéseknek nem igazán van vásárlóértéke a végzett munkákért és az eltöltött munkaidőért cserébe alkalmazottként.

Mellesleg ha már ennyit pakolsz egy nap, akár költöztetéssel is foglalkozhatnál, némivel több zsé mint a minimálbér...

2023. dec. 31. 01:51
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
lépj le nekem 6 évig szívták a vérem elektronika szakmába minimálbér mdellet ne kövesd el az én hibáztam!
2023. dec. 31. 06:43
 13/20 anonim ***** válasza:

"kapkodni kell egész nap, így sem férek bele a napi 8 órába, mert napi 10 órákat dolgozom"

Mondd meg ezt a főnöknek. Irreális, amit vár, főleg ennyiért. Vegyen fel még valakit legalább négy órára.

Neked ez így nem buli, ha nem oldja meg, kilépsz.

Lehet, hogy nem fog ettől megijedni. Nem baj. Keress mást, jobbat. Ne hagyd magad.

2023. dec. 31. 12:20
 14/20 anonim ***** válasza:
18%
Ez a munka ennyit ér
2023. dec. 31. 14:12
 15/20 anonim ***** válasza:
14-es Ha egy picit belegondolsz, rájössz, hogy ez fontos munka, szükség van rá, hogy valaki elvégezze.
2024. jan. 1. 02:04
 16/20 anonim ***** válasza:

indokold meg

2024. jan. 1. 08:29
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

Nem a 14 vagyok, de azért írják ezt erre, mert a fizikai munkára bárki megfelel aki fizikailag alkalmas, meg erős, és bírja.

Olyasmit kellene csinálnod amit nem tud megcsinálni bárki más!

Én is jelenleg agyalgatok nyelvtudást igénylő melón diploma nélkül szakmákkal a zsebemben...

2024. jan. 1. 15:36
 18/20 anonim ***** válasza:
50%

Akkor már ki is zártad a társadalom 70%-át.

"Olyasmit kellene csinálnod amit nem tud megcsinálni bárki más!"

Olyan nem létezik.

2024. jan. 1. 17:35
 19/20 anonim ***** válasza:

"Na de hogy lehet a jelenleginél kevesebb?? Lehet a minimálbérnél mégkevesebbet keresni??"

- Sofőrként! Hogyne lehetne kevesebbet keresni! Megbüntet a rendőr, árukár, gyorshajtás, kárt okozol az autóban stb. A papíron divat a minimálbéres bejelentés.

"de apám azzal basztat, hogy "ilyen a munka" és ő is ezt csinálta évekig és mindenhol ennyit fizetnek érte."

- Mindig a sofőr pakol. Kis autón nincs pénz, erre a legkönnyebb sofőr találni. A 7.5t, 12t, 18t autókra kevesebb a jelentkező és valamivel jobban fizet. Többet is kell szenvedni. Nem éri meg sofőrködni.

2024. jan. 2. 16:44
 20/20 anonim ***** válasza:
(Kulfoldon elunk mar szuletesem ota. En beszelem a nyelvet, de a szuleim nem), de ennek ellenere is ott kellet dolgoznom ahol anyam. Egy hotelba takaritono kent. A sulit el vegeztem, le diplomaztam stb. A szuleim folyton azzal csesztettek hogy soha nem talalok jobb munkat mint az anyam, a diploma az meg nem er a lof*szt se.. 2 evig takaritottam masok ossze sz@tt szobajat egy lepukkant hotelbe nagyon keves penzert.. de mar azota sikerult le lepnem es meg szakitottam veluk a kapcsolatot. Es mar almaim munkahelyen vagyok cukraszkent es elegendo fizuert
2024. jan. 2. 17:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!