Mi az amin lehet spórolni?
Érdemes tudni, hogy laktózintolerancia kimutatása esetén adókedvezmény jár! Sőt, bizonyos feltételek teljesülése mellett, az adókedvezményt 5 évre visszamenőleg is megkaphatjuk! Ahhoz, hogy az adóvisszatérítést 5 évre visszamenőleg is megkapjuk, szükségünk van a genetikai vizsgálat pozitív eredményére.
Ha minden összejött, akkor havi 11 595 forintot tudsz leírni a SZJadódból... 2023 évben
Veszel laktáz tablettát és nem kell drágább laktózmentes élelmiszereket venned.
Ez kb 30% spórolás...
Egyél normálisan (kb mindent ehetsz ami nem tej... hús, zöldség, de akár még tésztafélék is) és máris nem lesz plusz kiadás a laktózmentesség. A tej, tejtermékek rohadt drágák, a pancsolt, szemét kaják nagy része persze tartalmazza valamilyen formáját. Ha utóbbiakat kihagyod, azzal hosszabb távon a gyógyszerek árát és a táppénz miatt kieső jövedelmet is megspórolod, mert nem leszel beteg. Laktáz tablettáról (ami egy rossz vicc, nem véletlen, hogy allergiás reakciói vannak a szervezetnek, pont hogy nem elnyomni kéne őket) nem beszélve.
Egyébként mindenkinek más és más módszer jön be, én rengeteg időt töltöttem kiadások írásával és nem jött be. Mostanság hó elején meghatározom, mire mennyit és mikor akarok, kell költenem. Ezeket a lehető leghamarabb befizetem, beszerzem, a többi meg megy valamilyen megtakarításba (jellemzően hóközben lejáró kincstárjegyekbe), amiből még mindig ki tudom szedni ha nagy a baj és szükség van rá, de nincs szem előtt hogy elköltsem. Ezzel a módszerrel már hónapok óta pluszos vagyok hó végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!