Nagy hátrányban vagyok ha kb 30 évesen még pályakezdő vagyok?
Az érettségi után sajnos nem közvetlenül egyetemre mentem hanem dolgoztam pár évet gyárban. Ezt kb 24 évesen meguntam és beiratkoztam egy szofterverfejlesztő okjra. Ezután 26 évesen neki kezdtem a gazdaságinformatikus szaknak a BGE pszkn és úgy néz ki most fogok végezni.
Az egyetem alatt igyekeztem a tanulmányok munkát vállalni így kb fél évig hónapig voltam gyakornok egy cégnél ahol manuális tesztelői és tesztautomatizációs feladatokat láttam el.
Ami talán még számít, hogy a szakdogám egy tetris játék volt multiplayerel c# ban.
Angol tudásom is van mert 1 hónapja lett meg a B2es nyelv vizsga.
Ilyen kevéske tapasztalattal mennyi lehet a reális bérigenyem?
Tanulni soha nem késő. Nem pályakezdő vagy, hanem pályamódosító, az nagy különbség. Ha már dolgoztál életedben valahol máris nagy előnyben vagy a teljesen pályakezdőkkel szemben.
Aki kiesik a nappali tagozatos egyetemről, azoknál benne van a pakliban, hogy nem veszik tudomásul, hogy a munkahelyen igenis 8-ra be kell érni, nem lehet lógni stb. Akinek már van pár éves munkatapasztalata, az már bebizonyította, hogy lehet rá számítani.
Egyébként én is többször váltottam. Kezdtem tanárként, aztán pénzügyön, aztán compliance-en, most meg IT compliance-en. Volt mindegyiknek egy kicsi köze egymáshoz, de a kezdeti és a legutolsó munkaköröm azért annyira nem vág egybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!