Nagy hátrányban vagyok ha kb 30 évesen még pályakezdő vagyok?
Az érettségi után sajnos nem közvetlenül egyetemre mentem hanem dolgoztam pár évet gyárban. Ezt kb 24 évesen meguntam és beiratkoztam egy szofterverfejlesztő okjra. Ezután 26 évesen neki kezdtem a gazdaságinformatikus szaknak a BGE pszkn és úgy néz ki most fogok végezni.
Az egyetem alatt igyekeztem a tanulmányok munkát vállalni így kb fél évig hónapig voltam gyakornok egy cégnél ahol manuális tesztelői és tesztautomatizációs feladatokat láttam el.
Ami talán még számít, hogy a szakdogám egy tetris játék volt multiplayerel c# ban.
Angol tudásom is van mert 1 hónapja lett meg a B2es nyelv vizsga.
Ilyen kevéske tapasztalattal mennyi lehet a reális bérigenyem?
Nem vagy hátrányban!
Késében vagy. A kettő közt nagy különbség van. De döntsd el magad. Ha végignézed a Nobel díjasok életrajzait, egy részük 25-30 éves koruk között megalkotta azt, amiért Nobel díjat kapott. Neked ez majd 10 év késéssel jön el.
A szalagcím meg a kérdés maga kb 2 teljesen más dolog.
Ha van egy követhető múltad és nem csak egy nagy lyuk van a CVd ben akkor nem hátrány, sőt szerintem ez alapján én azt mondanám hogy elköteleződtél a szakma mellett és ha jól van megfogalmazva akkor a CV ben is jól tud mutatni.
A tapasztalat részén fél év nem olyan sok, de több mint a kötelező szakmai gyakorlat. Nem lesz egyszerű a mostani helyzetben de közel sem lehetetlen.
Fizetés meg kortól független. Semmiképpen se árazzad le magad mert az azt is mutatja hogy nem vagy biztos magadban. Ha BPn keresel állást akkor kb br 750 et normális helyek meg szoktak adni.
#5 pang valamennyire, de inkább csak stagnál. Emberre szükség van sok helyen de megválogatják hogy kit vesznek fel.
600br baromi kevés BPn. Nem IT állások többsége is megfizet ennyit(még HR es kezdő pozik is 500 br körül fizetnek)
Én is 30 évesen voltam pályakezdő, mivel először bölcsészkarra jártam, és csak 27 évesen ébredtem fel és mentem el munka mellett gazdasági alapszakra. Mire diplomáztam, én is 7-10 év hátrányban voltam a munkaerőpiacon azokkal szemben, akik érettségi után egyből a Corvinuson kezdtek.
Nagyon nehéz volt, főleg az első pár év. 34 éves koromra vettek csak fel normális multihoz dolgozni. De! Ekkorra már utolértem azokat a kortársaimat, akik egyből (gazdasági) egyetemre mentek 18 évesen.
Most 49 vagyok és újra pályakezdő, mivel karriert vàltottam és 46 évesen újra beiratkoztam egyetemre. Már az egyetem alatt felvettek dolgozni az új szakmámba, és 2 év után olyanokat vezetek, akik érettségi után mentek el ezt tanulni.
Remélem ez motivál egy kicsit, hogy soha nincs késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!