Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Segédmunka, vagy adminisztráci...

Segédmunka, vagy adminisztrációs munka vállalásához érdemes letagadni a diplomát? Mit tapasztaltatok?

Figyelt kérdés

Sokszor bizonytalan vagyok álláskeresésnél, hogy bevalljam-e diplomám, vagy sem, mivel segédmunkát keresek, a diplomás szakmámban egyelőre nem akarok dolgozni (habár szeretem azt).

Saját tapasztalatom az, hogy segédmunkakeresésnél mindig hátrány ért (nem engem válaszottak a betöltendő segédmunkás pozícióra), ha bevallottam a diplomám.

(Olykor viszont nem vallottam be, és mindig megkaptam az állást ilyen esetekben.)

Az is érdekel, jogilag bele lehet-e kötni abba, ha a munkavállaló letagadja a diplomáját, de utólag kiderülne, hogy létezik (pl az önéletrajzából kihagyja stb)?

(Ugyebár a diplomásnak magasabb fizu jár sok esetben, és ezért általában sajnos az alacsonyabb iskolai végzettésgűt választja a munkáltató, gyakorta.)

Ami aggaszt és a dilemmámat okozza, hogy nagyobb cégeknél jellemző, hogy idővel a segédmunkás felljebb juthat a ranglétrán, pl továbbképzést ajánlanak, és ilyenkor kibúőjhat a szög a zsákból, hogy már van diplomám, amit tegyük fel, előzőleg letagadtam...

Vagy pl lehet, hogy adminisztrációs állást kapnék, ha nem csak az érettségit jelölném meg, hanem a dipit is, de ha a dipit nem jelölöm meg (hogy létezik), esetleg rosszabb munkakört kapok, fizikai melót, adminisztrációs meló helyett.

2023. dec. 22. 19:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Nyugodtan letagadhatod, ebben az esetben inkább hátrányod származik belőle(HR-es vagyok, tudom miről beszélek).
2023. dec. 22. 23:40
 12/18 anonim ***** válasza:
16%
Tagadd le nyugodtan mert ha használhatatlan szakon végeztél úgy sem számít, hogy van.
2023. dec. 22. 23:43
 13/18 A kérdező kommentje:

23:43: említettem, hogy értékes diplomám van, viszont a Magyar Kormány sajnos alulfizeti.

23:40:

"Nyugodtan letagadhatod, ebben az esetben inkább hátrányod származik belőle(HR-es vagyok, tudom miről beszélek)."

Megértem, hogy ez a tapasztalatod,

én egyébként azt tapasztlatam, ahányszor letagadtam a diplomámat segédmunkakereséskor, mindig megkaptam az állást.

Bár már ezt is megírtam itt, az egyik kommentemben. :)

2023. dec. 22. 23:46
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Pont attól értéktelen, hogy nincsen megfizetve.
2023. dec. 23. 00:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Seged és betanitott melo esetében sztem hatrany a diploma. Tudjak hogy első alkalommal lelepsz amint lesz más
2023. dec. 23. 00:30
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

#15 Ezt diploma nélkül is megteheti bárki.

Ezért nem értem ezt a hozzáállást a cégektől...fizessék meg a dolgozót, teremtsenek normális munkahelyi légkört és akkor senki sem fog lelépni tőlük.

2023. dec. 23. 02:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A cég szemszögéből nézve: minek vegyen fel egy diplomást mikor az érettségizett ember is ugyanúgy elvégzi a munkát és kevesebbet kell neki fizetni.

Természetesen csak akkor ha az adott munkakörhöz nem szükséges felsőfokú végzettség.

Ha te mindenképpen ilyen helyen akarsz dolgozni akkor tagad le a diplomádat.

Nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen az a segédmunkási meló ahol törvényileg elő van írva hogy a diplomás embernek magasabb bér jár.

2023. dec. 23. 07:09
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Le is kell tagadni, ha segédmunkás melót arasz....

Bár a diplomára úgyis rájönnek... (diplomás máshogy gondolkodik, más a mentalitása, máshogy beszél, gesztikulál, viselkedik.........látszik rajta a tanulás...optimális esetben.)

Nem biztos, hogy vagy annyira jó színész, hogy el tudsz játszani egy 5 bites Józsi munkást, diplomásként.

De rajta, ha ehhez van kedved.

De a munkavezetők se hülyék...azért ezt tudd.

2023. dec. 26. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!