Ez szerintetek nagy hibának számít?
Pénzügyön dolgozom, külföldi ügyfelekkel is. Általában mindig nagyon precíz vagyok, jól dolgozom. A héten már nagyon a karácsonyon járt az agyam és nagyon ki is vagyok merülve, így most hibáztam.
Egy külföldieknek szánt dokumentumban rosszul tagoltam a számokat. Ugye nálunk vessző a tizedes jegy és egy szünet jelzi az ezres tagolást, míg angol rendszer szerint pont van a tizedesvessző helyett, vessző választja el az ezres tagolást. Angol rendszer szerint kellett volna tagolnom, azonban véletlenül a magyar tagolást használta, tehát vessző a tizedes és szünet az ezres tagolás.
Sajnos már el lett küldve az ügyfélnek. Most eléggé félek hogy mi lesz ennek a következménye. Valaki ilyesmiért kirúghatnak szerintetek?
1 éve vettek át gyakornokságból és nem szeretném ha egy ilyen miatt beégnék. Utólag már nem lehet szólni az ügyfélnek, maximum ha ő észre veszi a hibát.
Ez nagy hiba szerintetek? Most az egész karácsonyi szünetemben ezen fogok aggódni....
Ilyesmiért nem hiszem, hogy kirúgnának, nem olyan nagy baj.
Gondolj bele, látni fogja a számokat, látni fogja, mi a nagyságarend.
1,000,000.88 vagy 1 000 000,88
24,000,000 vagy 24 000 000
10,000.88 vagy 10 000,88
Látod, tökre látszik, mire gondoltam, egyszerűen látszik, hogy mi a nagyságrend.
Maximum majd visszakérdez.
Sőt, ha magyarokkal dolgozik egy ideje, biztosan tudja, hogy mi máshogy írjuk, tapasztalta már.
Ha pedig Excelben küldted, ő jól fogja látni, automatikusan a saját beállítása szerint.
De úgy sejtem, nem Excelről beszélsz.
Anyagi kár lett? Reputáció veszélyeztetve? A risk mekkora?
Ezt kéne tudni. Mert h ez egy olyan riport, amit vagy elolvasnak vagy nem, nice to have, akkor tökmindegy…
De ha mondjuk HMRC-nek küldted el rosszul az adózás előtti eredményt, nos az màr egyel kellemetlenebb.
Szóval, mondd el, mit hibáztál pontosan?
"Egy külföldieknek szánt dokumentumban rosszul tagoltam a számokat."
Javítsd ki és küld el mégegyszer. Írd le egy kisérőlevélben, hogy tévedésből magyar tizedesjelet használtál.
Nem érdemes így hagyni, mert lehet, hogy az első ember felismeri, hogy mik a valós összegek, de ha elkezdik keringetni a riportot, akkor lesz olyan sokadik ember, aki meghökken, hogy mégis mi ez.
Egy multinál általában nem gond, ha az ember hibázik. De ha megpróbálja elsumákolni, az igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!