Ez elvi hibának számít az idei matek érettségin? (kamatos kamat)
Sziasztok!
A 15., a Föld népességéről szóló feladatban a kamatos kamat képletével kellett számolni.
A megadott kamatlábat (p-t) előre elosztottam 100-al és úgy írtam be a képletbe, pedig százalékos formában kellett volna.
Ez elvi hibának számít és ugrik az egész feladat vagy csak 1 pontot vonnak le számolási hibáért? Ha az utóbbi akkor az összes feladatrésznél, vagy csak 1 pontot, mivel ismétlődő hiba?
Köszönöm!
#1-es
Úgy értem, hogy a képletbe 1-et kellett volna írni (mivel 1% volt az adat), de én leosztottam 100-al és 0,01-et írtam be és így rossz eredmények jöttek ki.
"Úgy értem, hogy a képletbe 1-et kellett volna írni (mivel 1% volt az adat), de én leosztottam 100-al és 0,01-et írtam be és így rossz eredmények jöttek ki."
Ez nem elvi hiba hanem egy baromság amit számoltál. Ezért nem pontlevonás jár hanem 0 pont mert 1. nem tudtad normálisan alkalmazni a képletet 2. a helyes végeredmény sem jött ki
-egy matematikus professzor, érettségi vizsgálóbizottsági tag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!