Hány évesen kezdtetek el dolgozni?
Mi számít melónak? 10-12 évesen már segítettem nagyszülőknek pénzért, 14-16 évesen már rokonoknak is, 18-tól végig diákmunka, 24 évesen (kicsit elhúztam az egyetemet) kötelező szakmai gyakorlat, diploma után külföldi idénymunka. Az első, teljes munkaidős, határozatlan szerződéses munkámat szinte napra pontosan a 25. születésnapomon kezdtem. Most ez nem tudom korai vagy késői, sose ez foglalkoztatott.
Egyetem mellett viszont teljesen kár volt trógerolni, sokkal többet ért volna ha rendesen tanulok és ösztöndíjat kapom, aztán időben elvégzem, aztán nívósabb helyekre megyek dolgozni. De valamiért ez kellett, megedzett, az biztos.
25 éves korodtól a helyes válasz. Jó hogy nem beleveszed, hogy anyád elpakoltatta veled a játékaidat 4 évesen....
16 évesen kezdtem el dolgozni suli mellett, hétköznapokon is.
Habár számomra nem volt opció az egyetem, több szakmám is van és mindent megteszek azért hogy nagyon jól keressek és élvezzem az életet. Nem bántam meg hogy így alakult az életem, de a saját gyerekemnek nem hagynám hogy dolgozzon. Persze nyári munka Okes 19+ évesen mellett ha szeretne menni. ( persze ha nem tanul semmit akkor menjen dolgozni )
Igazuk van azoknak akik szerint fogsz eleget dolgozni.
😊
22: oké Fönök, legyen 25 😅
Mondjuk mikor Belgiumban derékig a sz*rban állva lapátoltunk napi 12-14 órában, nem pont úgy éreztem magam mint ovis koromban a játékokat pakolva... ahogy a napraforgóban, 40 fokban kapával a kezemben se egy kakaóbuli volt... de te tudod Maestro, mi az igazi meló..... 😁
Érdekes, az alázatot nem sikerült megtanulni.
Persze azért tulzas hogy 25 évesen kezdtél el dolgozni, de a fogalmazásod és az elején az a 10-18 ig amit írtál, biztosan nem számít munkának. Hiába szeretnél kicsi kínai gyerek lenni a cipő gyárban, nem voltál az.
Beindult a hangemberkedés, teljesen komolyanvehetetlen, hagyd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!