Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Napi szinten körülbelül...

Napi szinten körülbelül mennyit szoktatok költeni? Illetve hány főre? Nem havi nagybevásárláskor, csak egy átlag nap.

Figyelt kérdés

2023. dec. 14. 21:11
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
43%

Tipikus együgyű mentalitás. "Én nem jó pályát választottam, de nem változtatok, inkább nyafogok és dögöljön meg a szomszéd tehene!"

A 13 év alatt nem fogalmazódott meg benned, hogy esetleg más pályát keress? Annyi idő alatt már csinálhattál volna egy másoddiplomát és lenne jó pár év tapasztalatod.

Szóval szerinted ugyanannyit kellene keresnie egy 8 általánost be nem fejezett kukásnak, egy szívsebésznek és egy pilótának is? És mennyi lenne az? Van fogalmad róla, mit jelent a fogalom, hogy mennyi értéket teremt egy adott munka? Nem kétlem, hogy a tanári pálya nehéz és fontos, de a bérek ügyében a kormánynál tessék reklamálni, leginkább úgy, hogy meggondolod, 4 évente hova húzod az x-et.

"Nehogy már egy xar informatikus 5x annyit keressen harmad annyi munkáért mint az enyém"

És mégis miből gondolod, hogy az a "xar informatikus" harmad annyit dolgozik, mint te?

2023. dec. 17. 17:21
 42/50 anonim ***** válasza:
86%
Aztán szerinted ha mindenki ugyanannyit keresne, akkor ki vállalná be a nagy felelősséggel járó munkaköröket? Ki vállalkozna? Ki teremtené elő a kukás 500 ezres fizetését?
2023. dec. 17. 17:27
 43/50 anonim ***** válasza:
95%

"Nehogy már egy xar informatikus 5x annyit keressen harmad annyi munkáért mint az enyém. Undorító!"

Én garantáltan legfeljebb harmadannyit dolgozom, mint te. Informatikusként távmunkában dolgozom teljesállásban, így nincs bejárással töltött idő, és igazából napi 2-3 óra, amit valójában munkával töltök, meg mondjuk 1 óra meetingelés ezen felül. És mielőtt azt gondolnád, hogy biztos ki fognak rúgni ha kiderül, teljesen elégedettek velem a cégnél, még átlagon felül is teljesítek. Mindezért több, mint 6x annyi a nettó fizetésem, mint a tiéd. Lehet undorítózni a játékszabályokat, vagy lehet ügyesen játszani, ez a két választás van. Én azt hiszem jól választottam. :)

2023. dec. 17. 17:56
 44/50 anonim ***** válasza:
95%
45, egy darab szar vagyok, mert kevés munkával sokkal több pénzt keresek? :) Nagyon más játékszabályok szerint játszuk az életet, az én fejemben nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem fordítva. Minél kevesebb energiabefektetéssel minél több pénzt tudok keresni, annál szabadabb vagyok, annál több időm van a családomra, a hobbimra, meg pihenni. Ha lehetséges lenne egy percet sem dolgoznék. Emiatt vagyok egy darab szar, komolyan? Magyarázd már el, hogy miért? Azon kívül, hogy esetleg irigykedsz, hogy jobb döntéseket hoztam az életben.
2023. dec. 17. 18:10
 45/50 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ennyire dühös vagy magadra, hogy másokon kell ezt levezesd. Ettől neked nem lesz jobb és mindig is lesznek emberek, akiknek sokkal jobban fog menni, mint neked.

Leszarozni embereket csak azért, mert irigy vagy rájuk nem egy pozitív tulajdonság. Ezért is tartasz ott, ahol. Önismeret és alázatosság nélkül nem fogsz tudni előre haladni.

2023. dec. 17. 18:11
 46/50 anonim ***** válasza:
91%
Törölteted a neked nem tetszőt? Grat.
2023. dec. 17. 18:18
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha valakinek 2 percbe telik egy problémát megoldania, ami egy tanulatlan senkiházinak mondjuk egy hétbe telne, akkor a tanulatlan senkiházi keressen többet, mert ő többet dolgozik. Felejtsük is el, hogy azért tud valaki 2 perc alatt megoldani valamit, mert évtizedekig tanulta a szakmát, amíg te lógattad a lábad.

A szakértelem sokkal többet ér, mint egy biorobot ideje, fogd már fel.

2023. dec. 17. 18:37
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem értem, írd már le, hogy mi a baj azzal, ha jól élek kevés munkával? Az 50-es években ragadtál fejben? Fel fogsz jelenteni közveszélyes munkakerülésért? :)
2023. dec. 17. 18:38
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

"egy informatikusnak felelőssege 0"

Igazad van, semmi felelőssége nincs a szerver üzemeltetőjének, hiszen csak nem tudsz Facebookolni, ha nem végzi jól a dolgát. Sem a hálózati szakembernek a banknál, mert csak a számládat csupaszítják le, ha hibázik. Sőt, a repülőgép szoftverét fejlesztő programozónak sincs feleőssége, elvégre csak pár száz ember halhat meg, ha szoftverhiba miatt lezuhan egy gép...

Fogalmad sincs az egész szakmáról, de te megmondod, hogy nincs felelősség benne...

2023. dec. 17. 19:14
 50/50 anonim ***** válasza:
260?!? Te aztán tényleg csóró vagy :D :D :D
2023. dec. 25. 19:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!