Felvételkor az "egyedileg" kialkudott dolgokat, beleszokták írni a munkaszerződésbe?
A mostani munkahelyemnél alku tárgya volt, hogy legyen parkoló a cégnél, ahol tudok térítésmentesen használni.
Ez meg is történt, kaptam egy belépőkárát a mélygarázsba az első napomon, amit tudok használni, amikor akarok.
Alapvetően a vállalat helyei limitáltak és várólista van rá.Ha felmond valaki, elmegy szülni...stb, akkor a következő ember kapja meg a várólistán.
Én viszont kialkudtam.
Viszont, ennek nyoma sincs a munkaszerződésben.Simán mondhatták volna,hogy "ilyet nem ígértünk, tessék a várólista végére feliratkozni".
A multiknál nagyon standardizáltak a munkaszerződések, szerintem nem nagyon nyúlnak bele a mintába.
Szerintem ilyeneket nem szoktak feltétlenül beleírni, hacsak nem külön kérésed. Ez egy juttatás kvázi, amiről a legtöbb helyen más rendelkezik, a szerződés csak hivatkozik mondjuk egy kollektív juttatási szabályzatra, vagy bármi egyébre. Nekem pl. sehova nincs leírva, hogy kapok cégesautót, mégis van 7 éve.
Nem érdekük szórakozni vele, mert az már az elején kvázi bizalom romboló, borítékolható, hogy nem marad sokáig az új munkavállaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!