Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan aki gazdag és...

Van itt olyan aki gazdag és elmagyarázná, hogyan kell meggazdagodni?

Figyelt kérdés

Persze tisztességes úton.

Hiszek abban, hogy egy tisztességes ember is meggazdagodhat.

2023. dec. 6. 14:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%
Mert Elon Musk beleszületett a teslaba, a spaceX-be és a többi vállalkozásába. Mindegyiket örökölte a felmenőitől?
2023. dec. 6. 17:49
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
#11, gyemantbanyakkal finoman szolva is konnyebb ceget epiteni, foleg hogyha meg az sem szempont, hogy nyereseges-e.
2023. dec. 6. 17:56
 13/27 anonim válasza:
75%

#11 így van az apjának gyémántbányája volt/van Dél-Afrikában és a fiacskája első vállalkozását is megtolta 70 millió ft-nak megfelelő összeggel.

Ettől még Musk egy nagyon tehetséges üzletember de bőven volt honnan indulnia.

2023. dec. 6. 18:15
 14/27 anonim ***** válasza:
66%
#11 Számoljuk hozzá a családja kapcsolati tőkéjét és a tudását is, volt kitől tanulnia.
2023. dec. 6. 19:15
 15/27 anonim ***** válasza:
72%
Na igen. Ezek az emberek, mint Musk, Bill Gates vagy Zuckerberg jelentős hátszéllel indultak. Hiába lennél te olyan tehetséges, mint ők, a megfelelő kapcsolati és fiskális tőke nélkül nemigen tudnál elindulni.
2023. dec. 6. 20:30
 16/27 anonim ***** válasza:
39%
Mind gazdagok vagyunk buta proli, mivel elunk, eszunk szarunk beszelunk... Mi lenne ha ez se lenne...
2023. dec. 6. 20:51
 17/27 anonim ***** válasza:
39%

Rengeteg kitartás és újra-felállás a kudarc után. 4en voltunk testvérek, otthonról nem kaptam semmit, a panelt majdnem elvitték anyám feje felől aki egyedül nevelt minket. 18 évesen elköltöztem otthonról. Mindig is vállalkozni akartam, volt egy ötletem, egy álmom. Tanultam egyetemen állami ösztöndijjal (első segítség életemben) és akkor kezdtem el először heti 40 órába diákmunkázni hogy enni meg albérletre fussa. Lett kb 1M összekuporgatva másfél év alatt. Mellette végig tanultam. Alapítottam egy céget, miután kaptam még 500k befektetést egy egyetemi baráttől a cég 50%-áért plusz az ő apja adott egy leszuperált furgont. Több volt vele a baj mint amennyit ért. A vállalkozás bérraktározás + szállítás volt BP-n. Ugyanaz a barát lett a sofőr, én pedig vittem minden mást (nem volt jogsim) kibéreltünk még a kezdőtőkénkel egy raktárhelységet aztán belekezdtünk.

Kb fél év alatt majdnem minden kezdőtőkénket elvesztettük. Ekkor kellett először felállni. Tanultam tovább, felvettem a 2-es diákhitelt hogy beleforgassam a cégbe, és mellé 20 órába elkezdtem alkalmazottként is dolgozni. Egyetem végéig kb 0-n pörgött utána a cég. Vége lett az egyetemnek, a haver nem volt hajlandó tovább sofőrködni, inkább elment alkalmazottnak. Fel kellett venni egy sofőrt, amit abbol fizettem hogy egyetem végén elmentem 8 órába alkalmazottként a vállalkozás mellett… és elkezdtem csinálni a jogsit. Sokszor próbáltam segítséget kérni, családtól, barátnőktől, barátoktól. Soha senki azon az egy furgonos haveron kívül nem segített, mindenki azt mondta hagyjam abba… de meglett a jogsi és megéltem utána a vállalkozásból úgy hogy magam vezettem, a 8 órás helyen felmondtam. Szép lassan építettem az ügyfélkört, és idővel eljutottam oda hogy kellett egy második raktár, aztán második sofőr és furgon. Mostmár kb havi 5M-t hoz a cég, amiből osztalékban év végén szoktam kivenni. Gyorsan visszajött a sok barát, családtag, barátnő, mindenkinek kellett volna egy szelet a sikerből, aztán mindennek elhordtak, amikor aztán nem adtam, de arra nem gondolnak hogy nekem sem segítettek ők soha. Végül 2 éve az egy spant aki anno 50%-al beszállt kivásároltam belőle, ő abból a tőkéből meg közben most másik vállalkozást indított.

Szóval mit “kaptam”? 500k-t, egy furgont az álmom feléért és állami egyetemi oktatást… 95% kitartás, 5% szerencse, és ki lehet törni a mélyszegénységből is

2023. dec. 6. 21:53
 18/27 anonim ***** válasza:
60%
#17 gazdagságról szól a kérdés, nem havi pár milliós jövedelemről.
2023. dec. 6. 21:57
 19/27 anonim ***** válasza:
27%
#17-es vagyok, nekem ahhoz képest honnan jöttem ami most van gazdagság, de megint csak relatív, persze nem vagyok egy mészáros lőrinc, de becsületes munkával szerintem ennyit lehet kihozni.
2023. dec. 6. 22:05
 20/27 anonim ***** válasza:
72%

#17 Eléggé sántít a történeted.

Neked 32 órából áll egy nap? Mert 40 órás meló mellett nappali egyetem nem megy. Amit írtál, legalább 10 éve kezdted, akkor meg diákmeló nem fizetett annyit, hogy abból másfél év alatt 1 milliót összeszedj a megélhetés mellett.

"felvettem a 2-es diákhitelt hogy beleforgassam a cégbe"

Ez meg hazugság, mert a Diákhitel2 csak tandíjra fordítható és nem is neked utalják, hanem az egyetemnek.

2023. dec. 6. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!