Hogyan tudnék millió körüli havi fizetés elérni gazdasági végzettséggel?
Nettó 600-at lazán megkeresnéd Budapesten is akármelyik SSC-ben senior poziban. Ezért valóban nem érdemes Prágában élni. Arról nem beszélve, hogy Budapesten sokkal többre mész nettó 600-zal, mint Prágában.
Szerintem gazdasági végzettséggel csak speciális területen kapnál beosztottként nettó 1 milliót, a legtöbb helyen ehhez az összeghez vezetőnek kell lenned.
Lehet érdemes lenne IT-s skilleket is szerezned, például PowerBI + DAX, SQL, Phython stb. és valami kevert IT + gazdasági állást megpályáznod.
600 az kimondottan jó az SSC szférában, pláne speciális ismeretek nélkül.
A speciális ismeretek egyike pedig lehetne a cseh nyelv is, emiatt a kérdezőnek is, viccen kívül, azt javasolnám hogy maradjon csak Prágában, esetleg egy olcsóbb elővárosban, ha arrafelé ez létező műfaj, Pestre rohangálás helyett töltsön minél több időt egynyelvű környezetben és tanuljon meg csehül. Mellette pedig szedegessen össze további speciális tudást, akár technikai (DAX, Python, bármi) akár szakmai oldalon (pénzügy, memedzsment stb.)
#14: jó, lehet a cseh Penny, Lidl olcsóbb, de a szolgáltatások, éttermek és lakásbérlés drágább. Én 2021-ben átszámítva kb. 250 ezer forint + rezsiért találtam csak normális bérlakást, most már közel 300 ezer forintba kerülne ugyanaz. Azóta már ismét BP-n vagyok és 160 ezer + rezsiért ugyanolyan kaliberű lakást bérlek a 11-ben, mint anno Prágában. Férfi fodrász (nem barber) itthon 3.000, Prágában 5.000.
Prágában nettó 700 ezret kerestem 2021-ben, 2022-ben már nettó 750 ezret. Itthon 2023-ban kapok nettó 698.250 forintot és többet tudok félretenni, anélkül hogy nézném az árakat és számolnám a pénzt, pedig a magyar infláció rakétázott ám az elmúlt 2 évben :)
Ahhoz hogy tudjunk segíteni, légyszi válaszolj a következő kérdésekre:
Heti hány órát dolgozol, és emellett lenne időben kapacitásod önfejlesztésre?
Hogyan érzed, hogy a szakmai tapasztalatod és képességeid fejleszthetők lennének a jelenlegi munkahelyeden?
Mi motivál téged a leginkább a munkádban, és mi az, amit hiányolsz belőle? (A menedzseri szitut értem)
Van-e konkrét célod, amit elé szeretnél érni a következő 1-2 évben?
Milyen specifikus lépéseket tervezel tenni a jelenlegi support pozícióból való előrelépés érdekében?
Hogyan látnád magad pár év múlva, és milyen pozíciót, szerepet képzelsz el magadnak a szakmai pályádon?
Mi az, amit eddig tettél a karriered fejlesztése érdekében, és milyen eredményeket értél el?
Milyen támogatást és erőforrásokat látsz magad körül a fejlődésed támogatására?
Hogyan kezeled a változást, és miben látod a legnagyobb kihívást ezen a területen?
Milyen kompetenciákat vagy képességeket éreznél fontosnak a következő szintű pozíció eléréséhez?
Van-e olyan terület vagy projekt a cégben, amely érdekelne, és ahol úgy érzed, nagyobb felelősséget vállalhatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!