Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sikertelen interjú után...

Sikertelen interjú után mennyire vesszi zaklatásnak azt, hogy utána felhívom?

Figyelt kérdés

A félreértesek elkerülése végett csak azért hívnám, hogy szóban rákérdezzek, hogy mi volt a baj mit nem csináltam jól(akár hr akár szakmai szempontból) ?

Persze ezekre csak azután kérdeznék rá miután elmondtam, hogy tudomásol vettem az elutasítást?

2023. dec. 4. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem zaklatás, nyugodtan hívd fel kérdez rá.
2023. dec. 4. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Felhívhatod, de nem fogják megmondani, hogy mi volt a baj.

Egyrészt lehet, hogy nem volt semmi baj, csak a másik jelölt tapasztaltabb volt, kevesebbet kért, közelebb lakott, szimpatikusabb volt stb.

Vagy ha mégis vétettél valami hibát, a HR-es nem fogja az orrodra kötni, mert sokan megsértődnek, és elkezdenek vagdalkozni. Ezt ki akarják kerülni, ezért annyit fognak mondani maximum, hogy találtunk olyat, akinek a szakmai háttere megfelelőbb volt. És ez akármit is jelenthet. Akár azt, hogy belsős jelölttel töltötték fel az állást, akár azt, hogy olyat találtak, aki olcsóbban elvállalta.

Ne rágd ezen magad, lehet, hogy nem csináltál semmit sem rosszul. Majd a következő összejön.

2023. dec. 4. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Milyen munka?
2023. dec. 4. 14:10
 4/6 A kérdező kommentje:
A munkakör egy folyamat mérnöki pozíció lett volna egy gyárban.
2023. dec. 4. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
59%
Teljesen felesleges, ez nem az iskola vagy óvoda ahol arra fogják az idejüket pazarolni a senior szakemberek, hogy elmagyarázzák mi nem tetszett, a HR-es hölgy pedig annyit kap meg hogy nem kellettél és kész. Semmi érdeke nem fűződik a cégnek ahhoz hogy arra szánjanak időt, hogy elmagyarázzák mivel volt a gond és miben kell fejlődnöd mivel se nem vagy az alkalmazottuk, se nem állsz velük szerződésben és ha pótolod a hiányosságaidat akkor vélhetően valamelyik konkurenciánál helyezkedsz el, mert ha láttak volna benned lehetőséget akkor adnak esélyt, hogy a próbaidő alatt magadba szívd a kis hiányosságokat. Ha fel is hívod a HR osztályt egy általános válaszra számíts, hogy: "sajnos találtunk tőled tapasztaltabb jelentkezőt így rá esett a választás" stb... szinte semmi esély, hogy konkrét technikai részletet mondjanak, hogy miben kellene fejlődnöd.
2023. dec. 4. 17:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért pontoztátok le az 5-öst, teljesen jól leírta.

Erre senki nem fogja pazarolni az idejét.

Az is simán lehet, hogy nulla ráhatásod volt.

Én párszor ültem bent interjún a főnökkel, és voltak szuper jelöltek, akiket fel akartunk volna venni. Aztán történtek dolgok:

-Létszámstop jött, oldd meg a munkát a már meglevő emberekkel.

-Belsőst helyeztek át másik, megszűnő osztályról.

-Bejelentkezett egy kismama, hogy jönne vissza dolgozni.

Ezen kívül lehet még ezer más oka.

Egy ilyen állásinterjún a személyes szimpátia a döntő. Ha alkalmasnak találnak a pozira, behívnak. Aztán ott vagy passzol a személyiséged a főnökkel, vagy nem. Ezt meg nem lehet előre tudni. Kinek ki a szimpatikus.

Én számtalanszor jöttem ki úgy interjúról, hogy huh, de jól sikerült, aztán nem vettek fel. Aztán amikor meg úgy jöttem ki, hogy na, de elszúrtam, akkor meg felvettek.

Egyébként ha folyamatmérnök, akkor diplomás munkakör, tehát valamennyi rálátásod mégis csak lehet, hogy szerinted mit csináltál rosszul, ha egyáltalán valami rajtad múlott.

Volt pl. olyan jelölt nálunk, aki beírta az önéletrajzba, hogy beszél angolul, aztán az interjún meg sem tudott szólalni. Utána meg hívogatott bennünket, hogy miért nem vesszük fel. Na, miért?

Ha te úgy ítéled meg, hogy minden jól ment, akkor majd a következőre felvesznek.

2023. dec. 8. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!