Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a multi légkör?

Milyen a multi légkör?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Bocsi a fura kérdésért. Lassan eljön az ideje, hogy jelentkezek munkahelyekre (IT munkakörbe) és az lenne a kérdésem, hogy a multiknál milyen a "légkör"? Kicsit intro vagyok, és jó lenne, ha lenne egy képem róla. Pl ha én egy adott részlegen vagyok, akkor javarészt csak azokkal az arcokkal leszek? Vagy vegyülés is van? Céges bulikon kötelező részt venni?

2023. nov. 30. 13:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Meg még valamit hozzáírnék az előzőekhez. Nem tisztelnek meg sem mint embert sem mint munkatársat. Annál a cégnél ahol dolgozom, több csapatból ismerek korábbi szakmai vagy magánéleti kontaktból TL-től DM szintig tagokat. Mikor a saját team vagy domain managerünk egy olyan kérdés kapcsán, amiről nekem "már" van infóm, totál mást mondanak a csapat előtt, az gáz. Végül is az autokrata magyar kkv-knél is ugyan ez ment, csak ott legalább próbálták valahogy leplezni, valahogy köntösbe bújtatni a hülyeséget meg a hamis, megtévesztő infót. Itt meg egyenesen a pofádba hazudnak. :D Én itt bizonyos csoportosulásokra jellemző magatartást vélek felfedezni. Akkora bőr kell ehhez a frontális disznósághoz az arcra, ami keveseknek adatik meg.
2023. dec. 1. 12:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy köpködlek meg, sőt. Hazudnék, ha azt mondanán, nem futott még át az agyamon hasonló. A kötelező, legalábbis ajánlatos felvonulások, a propagandisztikus jelszavakkal teleaggatott irodaház az én szememben már a COVID előtt is a kommunista kísértetet idézte. Azóta lehet, hogy mázlim van, lehet, hogy a kötelező irodázás hiánya miatt, de az azóta bejárt cégeimnél nem tapasztaltam ezt ennyire.

Önmagában az infantilizációval (ha van ilyen szó) is egyetértek, régi kedvenc hasonlatom, hogy a multicég alkalmazottja úgy aránylik egy bármilyen más alkalmazotthoz, mint állatkerti a vadon élőhöz.

Részben a kényszer hatására is vagyok optimistább nálad, még pár évet akarok itt eltölteni aztán itthagyni az egész kócerájt. Így, hogy nem végleges, annyira nem ijesztő.

2023. dec. 1. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
*mint állatkerti állat a vadon élőhöz :)
2023. dec. 1. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Persze, a konstans otthoni munka ebből azért kiránt, bár az agilitásból eredő ingerek ugyan úgy jelen vannak. Minél kevesebb oldalról ér a trigger, annál elviselhetőbb.

Az infantilizáció is jó kifejezés, az állatkertes hasonlat meg tömören átfogja a jelenséget. :)

Nálunk hibrid munkavégzés van, én szinte minden nap bejárok, mert egyrészt hardverhez vagyok kötve, másrészt a mikrokörnyezetemben tudok távolságot tartani és van pár olyan tag akivel tök jól elvagyunk, mondhatni van igényem a munkahelyi közegre. Ilyesztőnek azért látom, mert arra tendál a világ, hogy minél nagyobb munkaerőt csoportosítsanak át ilyen környezetbe, a felvilágosodott társadalom saját zsákutcája ez az út, de töretlenül megyünk előre. Mondjuk nem tudom mi lenne a jó alternatíva, a szoci meg a feudalizmus sem jó. De ezt már nem én fogom eldönteni, talán nem is leszek résztvevője. :)

Minden esetre ilyenkor mikor más is látja nyomokban azt, amit belül érzékelek abból a közegből ami papíron úgymond ultra PC, jó érzéssel tölt el. Talán az elviselésben, kontrolban is segítenek az apró triggerek.

2023. dec. 1. 15:38
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom ezt itt túltárgyalni, meg legyünk tekintettel a kérdezőre is, de szerintem is szuper a hasonló gondolatokkal néha írott formában is találkozni :)

Meg kell találnunk azokat a pontokat, kollegákat stb. ahol ezek a gondolatok találkoznak. Az jó, ha neked is vannak ilyen kollégáid. Hébe-hóba nekem is akad, mondjuk minden második helyen. Most kezdek egy újban, remélem itt is lesz valaki.

A kommunizmust én nem írnám le ennyivel. Kommunista állam egyre kevesebb van, legalábbis a látszat szintjén.

Az egyetemi, majd ennek köszönhetően a céges szférában viszont él és virul az eszme. Majd, ha itt is kiderül, hogy működésképtelen, fenntarthatatlan, és hogy bele van kódolva a totalitarianizmus, akkor összeomlik, újra. A kérdés, hogy mennyire fog ez nekünk, nagyrészt passzív résztvevőknek fájni.

2023. dec. 3. 13:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam multinál,KKV-nál és állami szférában is. A légkör az mindegyiknél hasonló volt, mindenhol más és más féle emberek voltak(tehát normálisak és idióták mindenhol voltak). Céges bulikon sose volt kötelező a részvétel, amennyiben munkaidőn belül van, akkor szívesen részt vettem bennük.
2023. dec. 4. 12:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!