Munkanélküliek! Kik vannak a leghátrányosabb helyzetben?
Pl. pályakezdők, lányok, nők, gyerekes nők, diplomások, 50 év felettiek?
Én most keresek munkát, 26 éves pályakezdő lány vagyok.
Kinél nagyon rosszak az esélyek?
Saját tapasztalatok?
ma 19:53
Azért mert ha beteg a gyerek az anya megy táppénzre és ez a cégnek pénzbe kerül :(
Azért van hátrányban, aki szülni, fog, meg szült, mert azzal baj van.
Gyesre akar menni, vagy minimum 1 évig nem dolgozni, meg mert majd a gyerek lebetegszik, és táppénzre akar vele menni gondolják.
Meg azt, hogy akkor ő már nem olyan rugalmas, mert el kell majd menni oviba a gyerekért, és nem biztos, hogy olyan könnyű túlóráztatni.
Pedig sokan közülök, sokkal nagyobb erőbedobással dolgoznának a pont a gyerek miatt.
Szia!Jelen állás szerint,én szerintem mindenki!Fiatal ás idős is egyaránt!Én az ország egyik leggazdagabnak mondott megyéében lakom,2 szakmám van + érettségim.Ugyhogy sajnos,vagyis nem sajnos mert megyek ki ausztriába mosogatni 1100 euroért,2 szakmával és érettségivel!Ez van!
28/F
Idősekről nem nyilatkozom,mert fogalmam sincs.De fiatalok körében,azok akiknek szar a szakmája.
Én friss msc-s villamosmérnök vagyok,és még az egyetem befejezte előtt elhivtak dolgozni:D
Most 390K-t keresek havonta:).BME-VIK -ajánlom mindenkinek:D
cigányok
45 éven felüliek
kelet-magyarországon lakók
kismamák
iskolázatlanok
gyakorlat nélküli pályakezdők
mindenki aki egy széken szeretne ülni munka közben
bárki más
Ebben a sorrendben
Egyébként ezt mi harcoltuk ki magunknak, nem kell reklamálni miatta.
Senkinek sem könnyű, de a 45 év felettieknek és a gyesről visszajövőknek, valamint a fiatal egyetemről szakadt pályakezdőknek egyformán nehéz.
Mit jelent az, hogy használhatatlan diploma? Én tanár szakon végeztem, s amikor elkezdtem nem úgy tűnt, hogy nem lesz ránk szükség, de mivel az egyik szakom vallástanár, így kicsit hátrányban vagyok azokkal szemben, akik két "normális" szakkal rendelkeznek.
A tanárok között is előnyt élveznek a természettudományos tárgyak és a nyelv szak, akik ezzel rendelkeznek, hamarabb találnak állást. (fizika, kémia, matek, biosz, föci) Illetve szerintem aki most bármilyen mérnöknek vagy informatikusnak tanul, az is jó esélyekkel indul.
Talán azok vannak még hátrányban, akik egyetlen érettségivel rendelkeznek és nincs semmilyen egyéb szaktudásuk.
Megyénként, régiónként is eltérő, hogy hol, miből hiány.
Most fogok felköltözni Pestre, de ott sem egyszerű állást találni.
A lényeg, hogy nem szabad feladni, de néha engedni kell az igényeinkből időlegesen, hogy aztán a vágyott célt elérhessük. (Most mondanám, hogy nem kell mindent elvállalni, de ezt sokáig úgysem bírja munka nélkül az ember, mert idegileg mész tönkre)
Sok sikert az álláskeresésben.
Jó tanácsként:
- igyekezz minél több emberrel kapcsolatba kerülni, elmondani nekik, hogy munkát keresel, s hátha tudnak segíteni.
- minden nap nézd a hirdetéseket a neten is, újságokban is (pl: az észak-magyarország és a hozzá tartozó lapok (hajdu és kelet) megnézhetők a neten, ha regisztrálsz, nem kell megvásárolnod őket)
- Naponta küldj el annyi önéletrajzot, amennyit csak tudsz (mindenhová, ami érdekel és megfelelsz a feltételeknek)
- legyen egy jó önéletrajzod (Europass) és motivációs leveled
- te magad is kereshetsz a környezetedben olyan cégeket, ahová elküldöd az önéletrajzodat, hátha keresnek embert. De ha nem is, legalább elteszik az önéletrajzodat, s ha lesz, téged fognak hívni.
Kitartást, mert nem lesz egyszerű!
ma 20:15
Ki harcolta ki magának? Én biztos nem, amikor összeomlott az úgynevezett átkos, még gyerek voltam.
Én már csak beleszülettem ebbe a szarba, de hogy én nem akartam ezt, az biztos!
De szerintem az ország 1%-át kitevő multimilliomosokat, volt komcsi rendszerből magukat átmentett kádereket, meg hasonlókat leszámítva senki se!
A fentieknek mondjuk majd akkor lesz szar, ha esetleg az a pár milla ember, aki nemsokára jelen állás szerint az utcára kerül, úgy gondolja majd, hogy inkább tömegesen fellázad, minthogy belesimulva a 10+ év szakmai tapasztalattal rendelkező homelessek közé, pár év alatt feldobja a talpát valamelyik aluljáróban...
utolsó te tévedsz
Lehet hogy te nem akartad, de a szüleid biztosan igen.
1990-ben az ország szinte teljes lakossága piacgazdaságot követelt. Ugyanazok a milliók, akik évtizedekig lelkesen építették a szoci rendszert.
Az a néhány, aki ellenezte, a mai napig támadásoknak van kitéve. Bedőltünk a mézes-mázas ígéreteknek, és örömmel adtunk oda mindenünket bagóért a rablóbandának, aki ideköltözött.
Azt kaptuk, amit megérdemeltünk.
A magam szerény részét én is kivettem belőle, elnézést érte mindenkitől. Életem legnagyobb tévedése volt.
http://www.youtube.com/watch?v=aLvvi10u6lk
Én mondjuk piacgazdaságot itt nem hallok követelni, de valami emberhez méltó létminimumot azt igen :)
Ja, meg hogy ruszkik haza, azt követelték. Az tiszta sor. Meg láttam a Szűröst integetni a tévében.
De ezt pont szerintem senki nem követelte, ezt azok tették ilyenné, akik rátelepedve meglovagolták ezt az egészet...
A HR osztályokon, médiában meg hasonló helyeken ma is megtalálod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!