Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy írjam bele az önéletrajzo...

Hogy írjam bele az önéletrajzomba, hogy GYES után megyek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

2020-ban szültem, 2021-ben pedig kiléptem az előző munkahelyemről (átalakítások voltak és nem voltam hajlandó kitenni a családomat a nemzetbiztonsági ellenőrzésnek :D).

Tehát most úgy néz ki, hogy 2020-ban volt utoljára munkahelyem.

Az önéletrajz elején van egy rövid leírás rólam, és annak a végére tervezem írni, hogy gyes után térnék vissza a munkába. De ez, hogy "GYES", nekem nagyon fura így... végülis az egy segély, szóval konkrétan arra az időre keresek egy kifejezést, ami kiesett, amíg itthon voltam a lányommal...Valami frappáns ötlet? :)

2023. nov. 14. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Írd azt, hogy az utóbbi időszakban háztartásbeli voltál.
2023. nov. 14. 12:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Szóval 2021-ig passzív állományban voltál? Nem kell nekik tudni, hogy miért vagy itthon azóta. Ha beírod, hogy kicsi gyereked van, esélyed sincs, hogy behívjanak interjúra. Ha behívnak, és tetszel nekik, akkor lehet, hogy elfogadják a helyzeted. Amúgy engem is kirúgtak gyes után, én azt írtam be záró időpontnak, amikor vissza akartam menni, és nem vettek vissza.

Volt olyan interjú, ahol meg sem kérdezték, hogy miért jöttem el az előző helyemről. Sok értelme nincs is ennek a kérdésnek amúgy. Az ember úgyis kamuzik valamit, nyilván nem mondod meg, hogyha kirúgtak, mert nem dolgoztál jól. Ahol meg kérdezték, azt mondtam, hogy létszámleépítés volt.

2023. nov. 14. 12:42
 3/6 A kérdező kommentje:

egyes, köszi, erre nem is gondoltam, pedig személyesen mindenkinek ezt szoktam mondani, hogy háztartásbeli vagyok :)

kettes, azért akarom beírni, mert van egy naagy hézag így az önéletrajzomban, 3 (vagy 2) év, amire nemtudok semmit sem írni, elég gyanús. Iknább tudják, hogy nem csak lógtam a munkából, hanem volt oka. Illetve, aki ezért nem akar foglalkoztatni, az amúgy sem lenne rugalmas, mert azért egy kis ovis mellett valamennyire rugalmasnak kell lenni sajnos.

2023. nov. 14. 12:54
 4/6 anonim ***** válasza:
46%

Így:

" GYES után megyek vissza dolgozni"

2023. nov. 14. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez esetben tényleg csak azt tudod tenni, amit a 4-es ír.
2023. nov. 14. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem mondod el 100x a telefonos interjún, hogy a gyerek az első (az, csak nem az állásinterjún) és nem okoskodsz, hogy csak home office lehetséges, akkor normális munkáltató feléri ésszel azt, hogy nem ördögtől való kisgyerekest alkalmazni. Egy kisgyerekes vezető
2023. nov. 14. 21:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!