Hogy találjak munkát, ha semmi kicsit is normálisabb helyre nem vesznek fel?
Apám vállalkozásában dolgoztam eddig (könnyebb fizikai munkát), de megszűnt, most meg nem találok semmit, pedig csak annyi az elvárásom, hogy max. 2 múszakos legyen, meg hogy ne legyen nagyon nehéz fizikailag, mert nem vagyok erős fizikumú. De nem válogatok, a meki, gyorséttermek is jók lennének már, de oda se vesznek fel (lehet 30 évesen túlkorosnak tartanak?)
Sajnos nem vagyok a munkáltatók álma, csak egy büfé-gazdasági diplomám van, amivel kitörölhetem, ezen kívül semmi.
Kisebb településen élek Fejér megyében.
"csak egy büfé-gazdasági diplomám van, amivel kitörölhetem, ezen kívül semmi."
De milyen?
A gazdasági szakok azért nem olyan haszontalanok, legfeljebb nem az adott szakterületen helyezkedsz el.
A legtöbb irodai munkánál vagy akár a közszférában kifejezetten kell a diploma, mindegy milyen, nem kell szakirányú.
Találkoztam jogászként olyan szabálysértési előadóval, akinek élelmiszer - ipari technikusi főiskolai diplomája volt és mellé egy közig. szakvizsgája.
Fizikai munkákat hagynám, mert a munkáltatókat nem fogja érdekelni, hogy a fizikumod miatt téged kímélni kell, "nem emelhetsz nehezet".
Akinél dolgozni kell, ott ezt kb. lesz@rják...
A helyedben elmennék alkalmi munkákra, igen, akár gyárakba is, ha nem bírod heti 5 napban akkor csináld heti 3-ban vagy 4-ben. Fehérváron egyébként nem hiszem, hogy ne lenne választék, itt nálunk is vannak normálisabb helyek ahol nem a sokat emelésről szól a meló, pedig nem egy ipari fellegvár az én városom.
Mellette megpróbálnám a diplomámat "piacképessé" tenni. Ha gazdmen akkor ott vannak az Agile ismeretek, ha kermark akkor tanulhatsz Online marketinget, ha pénzügy akkor az nem büfészak, esetleg a turizmus lehet még kérdőjeles de oda meg ha jól tudom 2 nyelvvizsga kell, ami szintén nem piskóta. Nyelvekből is hozd föl magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!