Ez lenne a jó toborzás?
Másik munkahelyet keresek. Jelentkeztem többre is. Felhívott egy nő, csak a cég nevét mondta, hogy onnan keres, és hogy hétfőn 11kor várna egy személyes interjúra. Nos az egyik az, hogy ennél többet szoktak mondani telefonban, mert a legtöbb esetben az ember nem 1-2 helyre jelentkezik, és 1 hét múlva lehet, hogy nem ugrik be neki a cég nevéről a konkrét pozíció. A másik, hogy benne van az önéletrajzomban, hogy dolgozom jelenleg, így nem feltétlenül tudok lelépni a nap közepén, de ha le is tudok, szerintem nem közölni kéne az interjú idejét, hanem egyeztetni, hogy nekem és neki mikor jó, én meg mondom, hogy meg tudom e oldani, vagy sem. Azt mondjuk már megszoktam, hogy a 4-hez közeli vagy a kora reggeli időpontok nem jók senkinek, ami nekem jobb lenne. Na, megegyeztünk egy időpontban végül, jön az email: Tisztelt Hölgyem!!! :D Még a nevemet sem írta le :D Bemásolta a sablon szöveget :D Majd jött egy másik email is két nap múlva, szintén Hölgyem voltam, írja, hogy neki mégsem jó az időpont, úgyhogy inkább ekkor és ekkor vár engem. Szintén nem akarta megbeszélni, csak közölte az interjút. Visszaírtam, hogy inkább nem mennék egyáltalán.
Nem tudtam hogy ilyen igénytelen a HR es amikor a céghez jelentkeztem :D
Van hasonló sztoritok?
Ez sok mindent jelenthet....
Az, hogy nem egyeztetnek időpontot veled.... Lehet, úgy vannak vele, ha tényleg érdekel a munka, akkor mindegy az időpont, mert megoldod, hogy ott legyél.... ez is már egyfajta szűrő.
A sablon email megszólítással nincs baj. Ez egy hivatalos levél, amit így kell.
Az, hogy semmit nem mond a cégről a telefonba, nem az Ő dolga.
Te keresel munkát. Neked érdeked, hogy számon tartsd, hogy hova jelentkeztél eddig.
A Te dolgod nem az Ő felelőssége.
Hmm... Ezekbe nem gondoltam bele, mert nem ezt tapasztaltam eddig, többször voltam már interjún.
Ez a megoldod hogy ott legyél végül is jogos, csak eddig mindig úgy volt, hogy megkérdezték, mikor tudnék bemenni. Ezért csodálkoztam. Persze olyan volt többször is, hogy mondtam egy időpontot, pl reggel 8, vagy délután 4, hogy ne kelljen olyan sokat "lógnom" a munkából, amire azt mondták, hogy napközben tudnának fogadni. Ezt megértem, meg is oldottam mindig.
A sablon email akkor jó, ha legalább a nevemet kicseréli. Bármikor kaptam interjú meghívót, mindig Tisztelt, vagy Kedves Nagy Anna vagy Anna (példanév) voltam. A Hölgyem vagy Uram akkor helyes megszólítás, ha nem tudja a nevemet. Pl ha írsz egy központi email címre, nem tudod, ki fog válaszolni, de mivel két perccel előtte telefonáltunk és az emailemben ott van a teljes nevem, szerintem bele kellett volna írni. Ezenkívül persze, hogy sablon lesz a szöveg, ez oké.
Nem tudtam, hogy nem az ő dolga információt adni a cégről, mert eddig ha kerestek valahonnan, akkor mindig elmondták pár mondatban, mit lehet tudni a cégről és milyen pozira keresnek embert, ha a fizetés fix volt, akkor azt is, meg mondjuk munkaidő, ilyenek. Igen, nekem kell észben tartanom, de nem csak egyre jelentkezem egyszerre, úgyhogy nem mindig tudom, persze utána nézek mindig, amikor megjön az email, ahova látom is leírva a cég nevét (sokszor elhadarják), akkor a pályázataimat le tudom csekkolni. Úgyhogy igen ez igaz, hogy nem feltétlenül kell infót adnia, de nekem eddig ez a tapasztalatom, hogy adnak.
Nem ez nem igaz :D
Úgy szokott lenni, hogy felhívnak, hogy X vagyok az Y cégtől, jelentkezett Z pozíciónkra. Alkalmas időben hívom? Mondom, hogy igen. Akkor pedig mondja, hogy a Z pozícióban ilyen feladatok vannak, munkaidő ez, fizetés az, vagy mi a bérigényem. Legalább is nálam eddig így volt :O
"Felhívott egy nő, csak a cég nevét mondta, hogy onnan keres, és hogy hétfőn 11kor várna egy személyes interjúra."
Pedig ez általában így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!