Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT-s alapdiploma mellé mi a...

IT-s alapdiploma mellé mi a legjobb párosítás?

Figyelt kérdés
Mérnökinfó/proginfó alapdiploma mellé melyik a legjobb párosítás, ha az illető szeretne 5-10 éven belül vezető beosztásban elhelyezkedni?
2023. nov. 8. 23:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%
Vezetés és szervezés msc vagy MBA ha nagyon akarsz ilyen menedzser papírt szerezni. Egyébként meg nem kell.
2023. nov. 9. 06:51
 12/21 anonim ***** válasza:
6%

IT tipikusan egy olyan terület ahol pénz és idő kidobás a másod diploma. Még az alap diploma is csak a gyengéknek kell, aki jó azt elviszik már egyetem alatt dolgozni.

Vezető beosztáshoz meg nem diploma hanem kapcsolatok kellenek.

2023. nov. 9. 15:14
 13/21 anonim ***** válasza:
33%
hogy mi a legjobb parositas hozza ? mondjuk egy munkahely... ne a tanulasba menekul munka vegzes helyett. tessek kimenni a munkaero piacra !
2023. dec. 4. 01:05
 14/21 A kérdező kommentje:
Utolsó: jogos, de már kint vagyok. BSc mellett diákmunkáztam is, azóta/5 éve egy multinál vagyok, jelenleg senior, lépkedek feljebb a ranglétrán.
2023. dec. 4. 08:48
 15/21 anonim ***** válasza:
27%

Ha van valami jó ML egyetemi képzés, azt érdemes lehet elvégezni.

Szerintem ez az egyetlen terület, aminek komolyabb elméleti alapja van, minthogy azt munka mellett meg lehessen tanulgatni és az ML/AI lesz a következő 10 év hívószava.

2023. dec. 4. 08:59
 16/21 anonim ***** válasza:
51%

Leendő beosztottjaid érdekében mondom, hogy egy gazdálkodás és menedzsment alapszak, de legalább valamilyen menedzsment képzés.

Egyébként ja, a legtöbb esetben sajnos bőven elég hogy valaki akarja.

2023. dec. 4. 09:33
 17/21 A kérdező kommentje:
A gazd és men. diploma jobb, mint egy MBA? Utóbbi célzottabbnak tűnik, sokkal jobban támogatják a munka melletti tanulást és elve csak olyanok mennek oda, akik már dolgoznak, nem kezelnek gyerekként. Az alapképzésektől kicsit kiráz a hideg, mert - főleg a gazd és men. - olyan, mintha az lenne a koncepció, hogy lekössék az idejüket azokat a frissen érettségizett diákoknak, akik nem tudják mit kezdjenek az életükkel. Ettől még nem zárkózom el tőle, ha tényleg több értelme lenne.
2023. dec. 4. 10:52
 18/21 anonim ***** válasza:
15%
Releváns munkatapasztalat, releváns certek, nem kell semmi diploma
2023. dec. 4. 11:36
 19/21 anonim ***** válasza:
49%

Amit az alapképzésekről írsz azt alátámasztom, kínszenvedés tud lenni egy második alapdiploma, totál hülyének tudják nézni az embert.

A gazdmen szerintem jó szak, nyílván nem minden egyetemen.

Az MBA-ról nincs nagy véleményem, volt egy MBA-s főnököm és egy fogalmatlan hülye, egy hajcsár diktátor volt az 1970-es évekből itt ragadt mentalitással, stílussal. De ez csak egy kiragadott példa, nyílvan van ilyen is, olyan is.

Esetleg egy olyan gazdasági mester ahová lehet infóval is menni?

Én annyira az egyetemi képzésekhez sem ragaszkodnék a helyedben, jó lehet erre egy rendszeren kívüli képzés is ha te is hozzáteszed a magadét, nem alibi követelmények vannak és a vizsgán sem csak úgy átrugdossák az embereket.

Kürt Akadémiát nézted? Most nem tudom aktuálisan vannak-e ott vezetői jellegű képzések, de az egy elismert és jó hely.

2023. dec. 4. 13:10
 20/21 A kérdező kommentje:

Nekem az egyetem igazából nem lenne egy "kötelező rossz". Sőt, nem is kifejezetten a papírt mennék, hanem hogy ragadjon rám valami.

Mesterek közül az MBA a leginkább való azoknak, akik nem gazdasági alapszakról jönnek. Lehetne menni más területre is, pl vezetés és szervezés, vagy pénzügy (ez a kettő érdekelne), de azok sokkal erősebb gazdasági alapokat feltételeznek, és szerintem kevés lennék oda, még ha fel is vennének és lenne elég kreditem, ami szintén kérdéses.

2023. dec. 4. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!