Életszerű az az elgondolás, hogy vegyészmérnökként vegzem el az alapdiplomát, és onnan gépészmérnökire megyek át mesterdiplomát szerezni? Ha igen, hogyan lehetséges ez?
Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 12:00
1/9 anonim válasza:
felvi.hu-n meg tudod nézni a gépmérn. MSC bemeneti követelményeit.
2/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy a vegyész alap elfogadott-e a gépész mesternél. A két szak azért eléggé különböző, így könnyen előfordulhat, hogy sok gépész bsc. tárgyat be kéne pótolnod amik mellé jönnének az msc. tárgyak. Nekem gépész msc-n volt egy villamos mérnök csoporttársam, de az első félév után feladta mert gépész előképzettség nélkül nem boldogult ráadásul neki is sok bsc. tárgyat fel kellett vennie.
4/9 anonim válasza:
Szia szerintem meg lehetséges, főleg ha valami vegyipari gépészet irányába mész tovább. Nem te lennél az első aki ilyet csinálna, az eleje biztos nehéz lenne mivel kellene bsc-s tárgyakat pótolnod de ha nagyon akarod összejöhet.
5/9 anonim válasza:
Hat ha netán lehetséges is akkor is én már vegyész bsc mellett felvenném a statika, sziltan meg egyéb fontos gépészeti tárgyakat, hogy kevesebbet kelljen pótolni
6/9 anonim válasza:
Egyebkent az szinte biztos, hogy, gepesszel többre mész itthon
7/9 anonim válasza:
Volt olyan évfolyamtársam Villamosmérnöki MSc-n, aki vegyész BSc-t csinált. Így gondolom lehetséges.
8/9 anonim válasza:
Igen. BME-n a vegyipari gépész szakirányra főleg sima ügy vegyészmérnök alapról.
9/9 anonim válasza:
Nem tudom a sok válaszoló miért húzta le ezt az elképzelésedet. 3 éve sok szaktársammal elvégezve a vegyészmérnök BSc-t átmentük a BME vegyipari gépész MSc-re és mind sokkal jobban el tudtunk helyezkedni, mint akik maradtak a vegyészmérnökin, abszolút nem bántam meg. Még ők is megmondták, hogy jól tettük, hogy átmentünk. Úgyhogy én csak javasolni tudom, szerintem az itthoni oktatásban nincs is értelme elvégezni ugyanazt a mestert, mint ahol az alapképzést elvégezted. Interjúkon is izgalmasabbnak tűnik, hogy neked rögtön van kétféle diplomád és széleslátókörre tettél szert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!