IT-s alapdiploma mellé mi a legjobb párosítás?
Figyelt kérdés
Mérnökinfó/proginfó alapdiploma mellé melyik a legjobb párosítás, ha az illető szeretne 5-10 éven belül vezető beosztásban elhelyezkedni?2023. nov. 8. 23:43
A kérdező szavazást indított:
Alapképzéséhez tartozó IT-s mesterdiploma
MBA mesterdiploma
Valamelyik korrekt gazdasági alapképzés
Egyéb képzés
Felesleges bármelyik is, a munkatapasztalat számít csak
23 szavazat
1/21 anonim válasza:
Szavaztam. Szerintem felesleges, maximum az "Alapképzéséhez tartozó IT-s mesterdiploma" még jó lehet. Attól függ milyen cégnél akarsz vezető lenni.
Én például CTO vagyok egy kisebb cégnél, de az alapképzést sem fejeztem be. (1 tárgy és a záróvizsga lenne még, tehát az egyetem nagyját végigjártam)
Ami számít, az a tapasztalat. Hiába végzel el hiper-szuper képzéseket, ha a tudásod csak elméletben jó.
2/21 anonim válasza:
Attol fugg, nem mindegy, hogy egy falusi kkv-nal akarsz vezeto beosztasban elhelyezkedni, vagy mondjuk egy Jane Street-nel.
3/21 anonim válasza:
Mit értesz vezető beosztás alatt? Nem mindegy, hogy vezető webfejlesztő akarsz lenni valami noname fosnál, vezető machine learning engineer valami top cégnél, unicorn CTO stb.
4/21 A kérdező kommentje:
Középvezető, multinál. Engineering manager.
2023. nov. 9. 00:09
5/21 anonim válasza:
Az engineering manager sima vezetoi pozicio, nem kozepvezeto.
6/21 A kérdező kommentje:
De ez az első lépcsőfok. Nem ámítom magam, hogy senior fejlesztőből egyből director leszek.
2023. nov. 9. 00:18
7/21 anonim válasza:
Ha ennyi a kritérium, hogy valami multinál akarsz engineering manager lenni, akkor ehhez még talán BSc sem kell, elmész valami hulladék gyűjtőmultihoz, lehúzol pár évet, aztán megpályázol valami EM pozíciót cégen belül.
8/21 anonim válasza:
Egy alapdiplima boven eleg, nem erdemes mesterizni, azzal csak ugymond idot vesztel.
9/21 anonim válasza:
Ha valaki alapból nem vezetői hajlamú, nem bírja a pénzügyi illetve időbeli határidők betartasaval járó felelősséget (amit a megrendelő és tulajdonosi kőr a cégtől számon is kér), az végezhet bármilyen tanfolyamot sose lesz jó vezető. Szoval sztem inkább ez lenne az első szempont. Ha ez megvan akkor lehet gondolkodni az iskolan .
10/21 anonim válasza:
8: Attól függ melyik céghez mész, mert van olyan multi, ahol vezető beosztáshoz elengedhetetlen a mester.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!